Βόσνιοι ξυλοκόπησαν και κούρεψαν τη μουσουλμάνα κόρη τους επειδή ήθελε να παντρευτεί Σέρβο χριστιανό

Βόσνιοι ξυλοκόπησαν και κούρεψαν τη μουσουλμάνα κόρη τους επειδή ήθελε να παντρευτεί Σέρβο χριστιανό Facebook Twitter
0

Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας έφηβης μουσουλμάνας από τη Βοσνία, ξυλοκόπησαν άγρια την κοπέλα και την κούρεψαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν χριστιανό σερβικής καταγωγής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν ανακοίνωσε πως οι δράστες θα απελαθούν άμεσα. «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά» στο γαλλικό έδαφος, έγραψε στο Twitter. 

Οι γονείς της 17χρονης, ο θείος και η θεία της, έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, το φθινόπωρο, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, αφού ο φίλος της νεαρής κοπέλας ειδοποίησε την αστυνομία επειδή την χτύπησαν και την κούρεψαν.

Οι γονείς, που έφτασαν στη Γαλλία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 2017 με τα πέντε παιδιά τους, δεν δέχονταν ότι η κόρη τους ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό, ο οποίος κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, στην Μπεζανσόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στην οικογένεια, η οποία θα έπρεπε να φύγει από τη Γαλλία. Όμως η διαδικασία επιστροφής τους στη χώρα τους καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και του κλεισίματος των συνόρων στη Βοσνία.

Την περασμένη Δευτέρα, αφού το είχαν σκάσει για τέσσερις ημέρες, η 17χρονη και ο φίλος της επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας, συνοδευόμενοι από τους γονείς του αγοριού, που είναι επίσης εφηβικής ηλικίας. Όμως η κατάσταση πολύ γρήγορα ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, η οποία έχει πολλά αιματώματα και ένα σπασμένο πλευρό, ο θείος της ήταν εκείνος που την κούρεψε, κατόπιν προτροπής του πατέρα της.


«Θα πρέπει να περιμένουμε τη δίκη για να διαπραγματευτούμε την απομάκρυνσή τους», είπε ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας του Ντουμπ, Ζαν-Φιλίπ Σετμπόν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η απέλαση δεν αφορά την 17χρονη, η οποία έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία και φιλοξενείται σε ειδική δομή.


Στον θείο και τη θεία, που ζουν στη Γαλλία από το 2016, είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα, το οποίο όμως ενδέχεται τώρα να τους αφαιρεθεί, αν καταδικαστούν από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM