Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση Ζάεφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση Ζάεφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή Facebook Twitter
Η «οικογενειακή φωτογραφία» της νέας κυβέρνησης Ζάεφ στη Β. Μακεδονία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, με 62 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 51 κατά.

Υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού- που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 15ης Ιουλίου- ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που τον απαρτίζουν: του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζάεφ, του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, του DUI του Αλί Αχμέτι και του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA).

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει πλήρως τις τρεις συμφωνίες-κλειδιά για τη χώρα: Τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία για Σχέσεις Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, καθώς και την ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας.

Επίσης, ο Ζάεφ ανέφερε ότι προτεραιότητες της κυβέρνησής του θα αποτελέσουν η καταπολέμηση της διαφθοράς, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, καθώς και η αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 19 υπουργούς, 7 λιγότερους σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε ο έως τώρα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπούγιαρ Οσμάνι, του DUI. Τη θέση του Οσμανί στη νέα κυβέρνηση καταλαμβάνει ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ