Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφυλα ζευγάρια μετατρέπουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο

Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφυλα ζευγάρια μετατρέπουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο Facebook Twitter
pixabay
0

Στη Βόρεια Ιρλανδία πάνω από 1.300 ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να μετατρέψουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο.

Από σήμερα 17 κουήρ ζευγάρια αναμένεται να μετατρέψουν τα σύμφωνα συμβίωσής τους σε γάμο, ενώ 32 ακόμη περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών θα εξεταστούν αυτήν την εβδομάδα.

Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία τον περασμένο Ιανουάριο ωστόσο, το αρχικό νομικό πλαίσιο δεν επέτρεπε τη μετατροπή των συμφώνων συμβίωσης σε γάμους. Ο νόμος άλλαξε τελικά τον Οκτώβριο, ανοίγοντας το δρόμο σε όλα τα ομόφυλα ζευγάρια να αναγνωρίσουν εξίσου τις σχέσεις τους από τις 7 Δεκεμβρίου και έπειτα.

Η Amanda McGurk και η Cara McCann έγιναν το πρώτο ζευγάρι, που μετέτρεψε το σύμφωνο συμβίωσής του σε σχέση γάμου στο Μπέλφαστ, σήμερα το πρωί. «Αυτό ήταν μεγάλο για εμάς, για να έχουμε πλήρη, ίσα δικαιώματα γάμου.»

Την ίδια ώρα, ένα άλλο ομόφυλο ζευγάρι που προχώρησε στην ίδια διαδικασία, οι Chris and Henry Flanagan-Kane, δήλωσαν στο BBC News: «Η αγάπη είναι αγάπη. Εάν ερωτευτείτε, θέλετε να παντρευτείτε, και θέλετε τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους αδελφούς σας. Αλλά, στη Βόρεια Ιρλανδία μας στερήθηκε το δικαίωμα να έχουμε ισότητα στον γάμο.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ