Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφυλα ζευγάρια μετατρέπουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο

Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφυλα ζευγάρια μετατρέπουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο Facebook Twitter
pixabay
0

Στη Βόρεια Ιρλανδία πάνω από 1.300 ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να μετατρέψουν το σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο.

Από σήμερα 17 κουήρ ζευγάρια αναμένεται να μετατρέψουν τα σύμφωνα συμβίωσής τους σε γάμο, ενώ 32 ακόμη περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών θα εξεταστούν αυτήν την εβδομάδα.

Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία τον περασμένο Ιανουάριο ωστόσο, το αρχικό νομικό πλαίσιο δεν επέτρεπε τη μετατροπή των συμφώνων συμβίωσης σε γάμους. Ο νόμος άλλαξε τελικά τον Οκτώβριο, ανοίγοντας το δρόμο σε όλα τα ομόφυλα ζευγάρια να αναγνωρίσουν εξίσου τις σχέσεις τους από τις 7 Δεκεμβρίου και έπειτα.

Η Amanda McGurk και η Cara McCann έγιναν το πρώτο ζευγάρι, που μετέτρεψε το σύμφωνο συμβίωσής του σε σχέση γάμου στο Μπέλφαστ, σήμερα το πρωί. «Αυτό ήταν μεγάλο για εμάς, για να έχουμε πλήρη, ίσα δικαιώματα γάμου.»

Την ίδια ώρα, ένα άλλο ομόφυλο ζευγάρι που προχώρησε στην ίδια διαδικασία, οι Chris and Henry Flanagan-Kane, δήλωσαν στο BBC News: «Η αγάπη είναι αγάπη. Εάν ερωτευτείτε, θέλετε να παντρευτείτε, και θέλετε τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους αδελφούς σας. Αλλά, στη Βόρεια Ιρλανδία μας στερήθηκε το δικαίωμα να έχουμε ισότητα στον γάμο.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM