Δηκτικά σχόλια από τους επικριτές της προκάλεσε η νυχτερινή έξοδος της Φινλανδής πρωθυπουργού, Σάνα Μαρίν.

 

Μπορεί η πρωθυπουργός της Φινλανδίας να μην παραβίασε κανένα επίσημο μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας, ωστόσο, επικρίθηκε διότι βγήκε το Σάββατο με τους φίλους της, ενώ συνεργάτες της την ενημέρωσαν ότι ο ΥΠΕΞ της χώρας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

 

Σύμφωνα, πάντως, με τους ισχύοντες κανόνες της Φινλανδίας, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, όπως η Μαρίν, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα εάν μια επαφή τους έχει βγει θετική. 

 

Ωστόσο, οι φωτογραφίες της Μαρίν από κλαμπ στο Ελσίνκι, που άρχισαν να κυκλοφορούν, ήταν αρκετές για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στρέψουν τα βέλη τους εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να απομονωθεί οικειοθελώς μέχρι να βγουν αρνητικά τεστ.

 

«Φυσικά (η συμπεριφορά του Μάριν) δεν ήταν έξυπνη – ήταν ανεύθυνη», είπε η Μία Λάιχο, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού, που συμμετέχει στην επιτροπή υγείας του φινλανδικού κοινοβουλίου.

 

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Φινλανδίας επιχείρησε να αντιστρέψει το κλίμα, υποστηρίζοντας ότι είχε ακολουθήσει όλους τους σχετικούς κανόνες και ότι ένα μήνυμα που εστάλη από αξιωματούχους αργά το Σάββατο που έλεγε στους υπουργούς να απομονωθούν ως μέτρο προφύλαξης δεν της είχε φτάσει μέχρι το πρωί της Κυριακής – όταν και απομονώθηκε και έκανε το τεστ, το οποίο ήταν αρνητικό.

 

Ωστόσο, στη συνέχεια η Μάριν ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της. «Θα έπρεπε να είχα κάνει καλύτερη αξιολόγηση και επίσης να ελέγξω τις οδηγίες που έλαβα», είπε. «Λυπάμαι που δεν το κατάλαβα».

 

Με πληροφορίες Politico