Bloomberg για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας: Ένα λάθος αρκεί

Bloomberg για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας: Ένα λάθος αρκεί Facebook Twitter
Στον κίνδυνο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg
0

Ίσως η ΕΕ να πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρει ουσιαστικά το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Κάνοντας αναφορά στις ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, το Bloomberg σημειώνει ότι σε αυτή την περίπτωση μια καταδικαστική δήλωση από την ΕΕ δεν θα είναι αρκετή για την Αθήνα. Και υπενθυμίζει την κρίση των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, υπογραμμίζοντας ότι αρκεί να γίνει ένας λάθος υπολογισμός, ή μια λάθος εκτίμηση, για να φτάσουν τα πράγματα στην καταστροφή.


«Η ΕΕ τρέμει ένα ακόμη κύμα μεταναστών και παρότι αυτό αποτελεί οδηγό στην πολιτική της απέναντι στην Τουρκία και τη Λιβύη, η Ένωση ίσως θα πρέπει να επεκτείνει τη λίστα με τις ανησυχίες της», γράφει το Bloomberg. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα δώσει άδειες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και ότι θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, πιθανόν σε ύδατα που η Ελλάδα διεκδικεί ως δικά της, υπό το δίκαιο του ΟΗΕ», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Για την Αθήνα, αυτό θα αποτελούσε παραβίασε των κόκκινων γραμμών και μία ακόμη ανακοίνωση από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ή μια διπλωματική διαμαρτυρία μπορεί να μην ανακόψει τα σχέδια της Τουρκίας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή πέρα από το να παρεμποδίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, ή να ρισκάρει μια πολιτική αυτοκτονία. Και τότε τι; Εκείνοι που θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996, ξέρουν ότι τα άσχημα πράγματα δεν γίνονται μόνο βάσει σχεδίου. Αρκεί μόνο ένας λάθος υπολογισμός ή μια λάθος εκτίμηση ώστε τα πράγματα να οδηγήσουν στην καταστροφή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM