Bloomberg για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας: Ένα λάθος αρκεί

Bloomberg για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας: Ένα λάθος αρκεί Facebook Twitter
Στον κίνδυνο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg
0

Ίσως η ΕΕ να πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρει ουσιαστικά το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Κάνοντας αναφορά στις ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, το Bloomberg σημειώνει ότι σε αυτή την περίπτωση μια καταδικαστική δήλωση από την ΕΕ δεν θα είναι αρκετή για την Αθήνα. Και υπενθυμίζει την κρίση των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, υπογραμμίζοντας ότι αρκεί να γίνει ένας λάθος υπολογισμός, ή μια λάθος εκτίμηση, για να φτάσουν τα πράγματα στην καταστροφή.


«Η ΕΕ τρέμει ένα ακόμη κύμα μεταναστών και παρότι αυτό αποτελεί οδηγό στην πολιτική της απέναντι στην Τουρκία και τη Λιβύη, η Ένωση ίσως θα πρέπει να επεκτείνει τη λίστα με τις ανησυχίες της», γράφει το Bloomberg. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα δώσει άδειες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και ότι θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, πιθανόν σε ύδατα που η Ελλάδα διεκδικεί ως δικά της, υπό το δίκαιο του ΟΗΕ», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Για την Αθήνα, αυτό θα αποτελούσε παραβίασε των κόκκινων γραμμών και μία ακόμη ανακοίνωση από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ή μια διπλωματική διαμαρτυρία μπορεί να μην ανακόψει τα σχέδια της Τουρκίας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή πέρα από το να παρεμποδίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, ή να ρισκάρει μια πολιτική αυτοκτονία. Και τότε τι; Εκείνοι που θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996, ξέρουν ότι τα άσχημα πράγματα δεν γίνονται μόνο βάσει σχεδίου. Αρκεί μόνο ένας λάθος υπολογισμός ή μια λάθος εκτίμηση ώστε τα πράγματα να οδηγήσουν στην καταστροφή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM