Blogger καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από το YouTube για να μην θέσει σκληρές ερωτήσεις στον Γιούνκερ

Blogger καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από το YouTube για να μην θέσει σκληρές ερωτήσεις στον Γιούνκερ Facebook Twitter
0


Γαλλίδα blogger η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πήραν συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται εκπρόσωπος του YouTube που προσπαθεί να λογοκρίνει τις "σούπερ σκληρές» ερωτήσεις, τις οποίες είχε ετοιμάσει.

Κρυφή κάμερα εμφανίζεται να καταγράφει τις "συμβουλές" που δίνει ο άνδρας στους bloggers, όπως "δεν θέλετε να πάρετε τη λάθος πλευρά του YouTube και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ή των ανθρώπων που εμπιστεύεστε. Εκτός αν δεν νοιάζεστε να έχετε μια μακρά καριέρα στο YouTube".

Ο ίδιος εμφανίζεται να λέει στην Birbes, ότι πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να είναι «κόκκινες σημαίες» για την εκπρόσωπο του Γιούνκερ, Natasha Bertaud θα πρέπει να συζητηθούν. " Στην αρχή, κατάλαβα ότι το YouTube προσπαθούσε να με επηρεάσει ευγενικά, μετά το πήρα πιο σοβαρά και από κάποιο σημείο και μετά ένιωσα να απειλούμαι", είπε η γαλλίδα blogger.

Όπως υποστηρίζει, το YouTube ήθελε η συνέντευξη με τον Γιούνκερ να «συνοδεύεται» από σούπερ «μαλακές» ερωτήσεις. "Ήθελαν να ρωτήσω τον επικεφαλής της Κομισιόν για το τι είναι ευτυχία, για το παλιό κινητό του Nokia και για τον σκύλο του που τον λένε Πλάτωνα", δήλωσε η Birbes στη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rue 89 . Τόνισε ότι πιέστηκε για να κάνει μια σκληρή επιλογή. "Ένιωσα το στομάχι μου να γίνεται μια μπάλα, όταν μίλησα με τον τύπο του YouTube," ανέφερε.

Η ίδια, όπως είπε, αποφάσισε να διακινδυνεύσει να τα χάσει όλα για να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της και με όσους την εμπιστεύονται.

Έτσι έθεσε ερωτήσεις για το αμφιλεγόμενο έργο του προκατόχου του José Manuel Barroso που προσελήφθη από τη Goldman Sachs, καθώς και για τις φορολογικές πολιτικές του Λουξεμβούργου, όπου ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών.

Εκπρόσωπος της Google (η οποία κατέχει το YouTube) αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να «διαμορφώσει» τη συνέντευξη με τον Γιούνκερ.

"Η Laetitia είχε μερικές δύσκολες ερωτήσεις για τον Πρόεδρο και πριν από τη συνέντευξη, ζήτησε τις συμβουλές μας για το πώς να τις θέσει," ανέφερε, αρνούμενος παράλληλα να κατονομαστεί.

Από την πλευρά της η Birbes υποστήριξε ότι μετά τη συνέντευξη, η Google της πρόσφερε την ευκαιρία να γίνει πρέσβειρα του YouTube για ανθρωπιστικά προγράμματα, με επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ. Η ίδια φαίνεται να ψάχνει την απάντηση για αυτή την κίνηση. "Γιατί μου προτείνουν την παρούσα σύμβαση σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Είναι ειλικρινείς ή όχι; Μήπως θέλησαν να με εξαγοράσουν για να μην δείξω το βίντεο;" αναρωτήθηκε και κατέληξε ότι δεν μπορεί να υπογράψει αυτή τη στιγμή. Όπως λέει, ζητά δέσμευση από το YouTube ότι δεν θα λειτουργεί πιεστικά και χειριστικά.

Με πληροφορίες από το rt.com
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM