Βλήματα από τον Λίβανο στο Ισραήλ - 19 τραυματίες

Βλήματα από τον Λίβανο στο Ισραλ - 7 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Βλήματα εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ.

Η επίθεση εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία άμεσης βοήθειας. Επρόκειτο για την εκτόξευση τριών βλημάτων από τον Λίβανο που πέρασαν στην ισραηλινή επικράτεια. Οι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Σαρόν, στο κεντρικό Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Η εθνική υπηρεσία άμεσης βοήθειας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι στην πόλη Τίρα, στο κεντρικό Ισραήλ.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν ότι ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς του κεντρικού Ισραήλ, κατόπιν αναφέρθηκαν σε τρία βλήματα που πέρασαν στην ισραηλινή επικράτεια από τη λιβανική και αναχαιτίσεις, χωρίς να γίνουν πιο συγκεκριμένες.

Το ένα «κατέπεσε», πρόσθεσαν, σημειώνοντας πως ακόμη αποτιμούσαν την κατάσταση.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων και ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο για επιπόλαιους ως μέτριας σοβαρότητας τραυματισμούς και δυο ανθρώπους με συμπτώματα στρες.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέφερε αργότερα πως προσπάθησε να πλήξει «στόχο κρίσιμης σημασίας» στο βόρειο Ισραήλ με drones. Παραμένει ασα΄φές αν η ανακοίνωση συνδέεται με τους τραυματισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει πόλεμο σε δυο μέτωπα, εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κι εναντίον της Χεζμπολά στον Λίβανο, όπου η σύρραξη κλιμακώθηκε δραματικά από τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

UNICEF: Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώνεται κάθε μέρα στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Διεθνή / UNICEF: Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώνεται κάθε μέρα στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

«Χιλιάδες ακόμη παιδιά, που επέζησαν μήνες ακατάπαυστων βομβαρδισμών σωματικά σώα, έχουν υποστεί οξύ ψυχολογικό τραύμα από τη βία και το χάος γύρω τους», λέει η UNICEF
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM