Ιράν: Το πυρηνικό δόγμα μπορεί να αλλάξει αν αντιμετωπίσουμε υπαρξιακή απειλή

Ιράν: Το πυρηνικό δόγμα μπορεί να αλλάξει αν αντιμετωπίσουμε υπαρξιακή απειλή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Τεχεράνη είναι πιθανό να αυξήσει το βεληνεκές των βαλλιστικών πυραύλων της, δήλωσε στο φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen, ο Καμάλ Χαραζί, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαραζί άφησε επίσης, να εννοηθεί ότι το πυρηνικό δόγμα του Ιράν μπορεί να αλλάξει αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με υπαρξιακή απειλή.

Ιράν: Προετοιμάζει τα αντίποινά του στο Ισραήλ με εντολή Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να προετοιμαστεί για επίθεση κατά του Ισραήλ, λαμβάνοντας την απόφαση αφού εξέτασε μια λεπτομερή έκθεση από ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές του Ιράν σχετικά με την έκταση των ζημιών στις δυνατότητες παραγωγής πυραύλων και στα συστήματα αεράμυνας γύρω από την Τεχεράνη, σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές και σε ένα κύριο λιμάνι στο νότο, μετά την επίθεση του Ισραήλ στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι το εύρος της επίθεσης του Ισραήλ καθώς και ο αριθμός των θυμάτων -τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του ιρανικού στρατού σκοτώθηκαν- ήταν πολύ μεγάλα για να αγνοηθούν και ότι η μη αντίδραση θα σήμαινε παραδοχή ήττας. Τρεις κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν σχεδιάζει να απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, απειλώντας να συνεχιστεί ένας κύκλος αντιποίνων μεταξύ των χωρών.

«Η απάντηση του Ιράν στη σιωνιστική επίθεση είναι οριστική» δήλωσε ο στρατηγός Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν έχουμε αφήσει ποτέ μια επίθεση αναπάντητη εδώ και 40 χρόνια. Είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε όλα όσα κατέχουν οι Σιωνιστές με μια επιχείρηση» συνέχισε. Οι δηλώσεις του στρατηγού Φαντάβι, που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Al Mayadeen του Λιβάνου, ήταν η πρώτη δήλωση Ιρανού αξιωματούχου που δείχνει ότι το Ιράν προτίθεται να ανταποδώσει τα χτυπήματα του Ισραήλ στις 26 Οκτωβρίου στο έδαφός του.

«Το Ισραήλ αναμένεται να αντιμετωπίσει αδιανόητες συνέπειες. Νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ιστορία με μερικούς πυραύλους, αλλά είδε πώς κατέρρευσαν τα συστήματα αεράμυνάς του στην πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου» δήλωσε ο Ισμαήλ Καανί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Tο Ιράν σχεδιάζει να δώσει «μια σφοδρή στην απεγνωσμένη δράση του Ισραήλ» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Tasnim, ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM