Ιράν: Το πυρηνικό δόγμα μπορεί να αλλάξει αν αντιμετωπίσουμε υπαρξιακή απειλή

Ιράν: Το πυρηνικό δόγμα μπορεί να αλλάξει αν αντιμετωπίσουμε υπαρξιακή απειλή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Τεχεράνη είναι πιθανό να αυξήσει το βεληνεκές των βαλλιστικών πυραύλων της, δήλωσε στο φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen, ο Καμάλ Χαραζί, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαραζί άφησε επίσης, να εννοηθεί ότι το πυρηνικό δόγμα του Ιράν μπορεί να αλλάξει αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με υπαρξιακή απειλή.

Ιράν: Προετοιμάζει τα αντίποινά του στο Ισραήλ με εντολή Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να προετοιμαστεί για επίθεση κατά του Ισραήλ, λαμβάνοντας την απόφαση αφού εξέτασε μια λεπτομερή έκθεση από ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές του Ιράν σχετικά με την έκταση των ζημιών στις δυνατότητες παραγωγής πυραύλων και στα συστήματα αεράμυνας γύρω από την Τεχεράνη, σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές και σε ένα κύριο λιμάνι στο νότο, μετά την επίθεση του Ισραήλ στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι το εύρος της επίθεσης του Ισραήλ καθώς και ο αριθμός των θυμάτων -τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του ιρανικού στρατού σκοτώθηκαν- ήταν πολύ μεγάλα για να αγνοηθούν και ότι η μη αντίδραση θα σήμαινε παραδοχή ήττας. Τρεις κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν σχεδιάζει να απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, απειλώντας να συνεχιστεί ένας κύκλος αντιποίνων μεταξύ των χωρών.

«Η απάντηση του Ιράν στη σιωνιστική επίθεση είναι οριστική» δήλωσε ο στρατηγός Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν έχουμε αφήσει ποτέ μια επίθεση αναπάντητη εδώ και 40 χρόνια. Είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε όλα όσα κατέχουν οι Σιωνιστές με μια επιχείρηση» συνέχισε. Οι δηλώσεις του στρατηγού Φαντάβι, που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Al Mayadeen του Λιβάνου, ήταν η πρώτη δήλωση Ιρανού αξιωματούχου που δείχνει ότι το Ιράν προτίθεται να ανταποδώσει τα χτυπήματα του Ισραήλ στις 26 Οκτωβρίου στο έδαφός του.

«Το Ισραήλ αναμένεται να αντιμετωπίσει αδιανόητες συνέπειες. Νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ιστορία με μερικούς πυραύλους, αλλά είδε πώς κατέρρευσαν τα συστήματα αεράμυνάς του στην πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου» δήλωσε ο Ισμαήλ Καανί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Tο Ιράν σχεδιάζει να δώσει «μια σφοδρή στην απεγνωσμένη δράση του Ισραήλ» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Tasnim, ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM