Βιωσιμότητα στο σεξ: Vegan προφυλακτικό κατασκεύασε γερμανική εταιρεία

Βιωσιμότητα στο σεξ: Vegan προφυλακτικό κατασκεύασε γερμανική εταιρεία Facebook Twitter
Προσαρμοζόμενη στις τάσεις των καιρών, η γερμανική Einhorn αποφάσισε να επενδύσει στη «σεξουαλική βιωσιμότητα», κατασκευάζοντας vegan προφυλακτικά - Pixabay
0

H Einhorn (Μονόκερος), μια γερμανική εταιρεία, αποφάσισε να επενδύσει στη «σεξουαλική βιωσιμότητα», κατασκευάζοντας vegan προφυλακτικά.

Εφόσον ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στρέφεται τα τελευταία χρόνια στη χορτοφαγία ή και την ωμοφαγία, οι ιθύνοντες νόες πίσω από την επαναστατική ευρεσιτεχνία σκέφτηκαν να προσαρμοστούν στις τάσεις των καιρών, δημιουργώντας έναν vegan τρόπο αντισύλληψης.

Το 2015, ενώ οι Φιλίπ Ζίφερ (Philip Siefer) και ο Βάλντεμαρ Τσάιλερ (Waldemar Zeiler) αναζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης του νέου επιχειρηματικού τους εγχειρήματος, βρίσκονταν διαρκώς μπροστά σε μία εύλογη απορία: «Διαρκώς ακούγαμε την ίδια ερώτηση από ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν. Είναι τα προφυλακτικά βίγκαν; Ακόμη και εμείς δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πως τα προφυλακτικά συνήθως περιέχουν ζωική πρωτεΐνη που κάνει πιο μαλακό το ελαστικό» θυμάται ο Ζίφερ.

Βιωσιμότητα στο σεξ: Vegan προφυλακτικό κατασκεύασε γερμανική εταιρεία Facebook Twitter

Κάπως έτσι, οι επιχειρηματίες με έδρα το Βερολίνο αποφάσισαν να διεκδικήσουν μερίδιο από παγκόσμια αγορά προφυλακτικών αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων απευθυνόμενοι σε ένα κοινό οικολογικά πιο ευσυνείδητο. Προς τεράστια έκπληξή τους, το συγκεκριμένο κοινό αποδείχτηκε εξαιρετικά ευρύ. Τέσσερα χρόνια μετά, τα έσοδα της εταιρείας τους - που παράγει vegan προϊόντα υγιεινής - αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το επιχειρηματικό ζευγάρι μπορεί να επαίρεται πως δημιούργησε μία εταιρεία δίκαιου εμπορίου και αειφορίας, όχι μόνο για τον πλανήτη, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους της.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που ήταν εύκολο να πωληθεί online και κάτι που δεν θα μας έβαζε στη διαδικασία των επιστροφών - κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κόστη των διαδικτυακών πωλήσεων. Τα προφυλακτικά ήταν το τέλειο προϊόν» εξηγεί ο Ζίφερ.

Βιωσιμότητα στο σεξ: Vegan προφυλακτικό κατασκεύασε γερμανική εταιρεία Facebook Twitter

Παρότι οι μέρες που τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από εντόσθια αρνιών έχουν παρέλθει σχεδόν οριστικά, οι περισσότερες επιλογές προφύλαξης που διατίθενται στα ράφια φαρμακείων και σούπερ μάρκετ σήμερα περιέχουν καζεΐνη, μία πρωτεΐνη του ζωικού γάλακτος που χρησιμοποιείται για να κάνει το ελαστικό πιο μαλακό.

Παρότι η συγκεκριμένη vegan αγορά είναι σχετικά νέα, η Einhorn διαπίστωσε πως οι περισσότεροι από τους πελάτες της είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ενώ το 60% των αγορών γίνεται από γυναίκες. «Πάρα πολλοί άνθρωποι νιώθουν ακόμα ντροπή όταν αγοράζουν προϊόντα όπως προφυλακτικά και καταλήγουν να τα κρύβουν κάτω από τα υπόλοιπα ψώνια τους. Θέλαμε να προσεγγίσουμε τους καταναλωτές με ένα βιώσιμο προϊόν και να σπάσουμε τα ταμπού με τα νέα μας αστεία σχέδια», εξηγεί ο Ζίφερ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM