Η Κάμαλα Χάρις σύντομα θα καταγράψει ένα ακόμη ιστορικό «επίτευγμα». Για πρώτη φορά κέρινο ομοίωμα αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα εκτίθεται στο Μουσείο Μαντάμ Τισό, στη Νέα Υόρκη.

 

Το μουσείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την προετοιμασία των κέρινων ομοιωμάτων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις. Οι γλύπτες χρειάστηκαν έξι εβδομάδες για τις προτομές τους, ενώ τα ομοιώματα αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα φέτος. Κάθε ένα από αυτά κοστίζει 300.000 δολάρια.

 

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο χαμόγελό της και τη ζεστασιά στα μάτια της», δήλωσε στο CNN ο Ντέιβιντ Μπαρκς, επικεφαλής της ομάδας για τα δύο ομοιώματα. «Είναι αυτή η ζεστασιά στο βλέμμα που είναι τόσο δύσκολο να αποτυπωθεί. Μια γνήσια ζεστασιά που είναι πραγματικά σημαντικό να περάσουμε στις φιγούρες μας», συμπλήρωσε.

 

 

Ο Μπαρκς και μια ομάδα καλλιτεχνών από το Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο ετοιμάζουν τα ομοιώματα με τη βοήθεια εκατοντάδων φωτογραφιών της Κάμαλα Χάρις και του Τζο Μπάιντεν. Συνήθως ο Μπαρκς συναντά το άτομο του οποίου το ομοίωμα ετοιμάζει, αλλά αυτό το σχέδιο ανατράπηκε λόγω της πανδημίας.Στο Μουσείο Μαντάμ Τισό στη Νέα Υόρκη, που άνοιξε το 2000, υπάρχουν παραδοσιακά ομοιώματα των Αμερικανών προέδρων, αλλά η Χάρις θα είναι η πρώτη αντιπρόεδρος που θα μπορούν να δουν εκεί οι επισκέπτες.

 

Ο Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς, ο οποίος σχεδίασε το παλτό και το φόρεμα που επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για την ορκωμοσία της δημιούργησε τα ίδια ρούχα για το ομοίωμα της αντιπροέδρου. Εκείνο του Τζο Μπάιντεν θα «φορά» ένα μπλε κοστούμι κοστούμι Ralph Lauren, επίσης αντίγραφο εκείνου που φορούσε όταν ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ.