Ένα απρόοπτο συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ότι η Δανία σταματά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

 


Την ώρα που ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας της Δανίας, Σόρεν Μπρόστρομ, έκανε δηλώσεις, η Τάνια Έριχσεν, επικεφαλής της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης στον Οργανισμό Φαρμάκων της χώρας, σωριάστηκε στο πάτωμα, δίπλα του.

 

Η λιποθυμία της Έριχσεν προκάλεσε αναστάτωση. Αμέσως ο Μπρόστρομ έσκυψε από πάνω της και σήκωσε τα πόδια της ψηλά, ενώ άλλοι παριστάμενοι έσπευσαν δίπλα της για να τη συνεφέρουν. Η Δανή αξιωματούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

 

 

Η Δανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που βγάζει το εμβόλιο της AstraZeneca από το πρόγραμμα εμβολιασμού της για τον κορωνοϊό. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από το πόρισμα του ΕΜΑ ότι το σκεύασμα πιθανώς συνδέεται με πολύ σπάνιες, ασυνήθιστες περιπτώσεις θρομβώσεων.Η χώρα συνεκτίμησε το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή της άλλα εμβόλια, πως η επιδημία στη χώρα είναι υπό έλεγχο και ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών και έτσι αποφάσισε να βγάλει το σκεύασμα της AstraZeneca από το πρόγραμμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr