ΒΙΝΤΕΟ: Άρρωστος καρχαρίας προκαλεί τον πανικό στη Μαγιόρκα και βρίσκει τον θάνατο

ΒΙΝΤΕΟ: Άρρωστος καρχαρίας προκαλεί τον πανικό στη Μαγιόρκα και βρίσκει τον θάνατο Facebook Twitter
0

Κτηνίατροι έκαναν ευθανασία σε έναν καρχαρία που είχε προκαλέσει τον πανικό σε λουόμενους, στη Μαγιόρκα, όταν διαπιστώθηκε πως ήταν σοβαρά άρρωστος, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. 

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αστυνομικοί φαίνεται να βγάζουν το ψάρι στη στεριά. 

Ο μπλε καρχαρίας είχε νωρίτερα πλησιάσει στη δημοφιλή παραλία Cala Domingos με τους επισκέπτες να τρομοκρατούνται και να εκκενώνουν την παραλία. 

Ο καρχαρίας μήκους 3 μέτρων, φαίνεται σε βίντεο να κολυμπά στα ρηχά της αμμώδους παραλίας, το απόγευμα της Πέμπτης, κάτω από τα τρομοκρατημένα βλέμματα των λουόμενων, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά. 

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο απέκλεισαν αμέσως την παραλία, για λόγους ασφαλείας, ενώ το ψάρι εξακολουθούσε να κολυμπά στα ρηχά «φανερά αποπροσανατολισμένο», σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. 

«Χτυπούσε πάνω στα βράχια, ξανά και ξανά, επιστρέφοντας χωρίς λόγο στα ρηχά», λέει ένας από αυτούς. 

Η τοπική ναυαγοσωστική υπηρεσία ανακοίνωσε αργότερα πως το ψάρι είχε «εμφανώς ανάγκη από βοήθεια» και για τον λόγο αυτό, ειδικοί θαλάσσιοι βιολόγοι έβγαλαν τον καρχαρία στη στεριά με τη βοήθεια αστυνομικών. 

Φωτογραφίες και βίντεο από την απόπειρα διάσωσης του καρχαρία, δείχνουν τουλάχιστον 5 αξιωματικούς να τραβάνε το ψάρι από τη θάλασσα, μπροστά σε τρομοκρατημένα παιδιά. 

«Φοβόμασταν για τη ζωή του», έγραψε αργότερα η ναυαγοσωστική υπηρεσία στο Twitter. 

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο καρχαρίας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση «χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας» και, για τον λόγο αυτό, οι κτηνίατροι του Ενυδρείου Palma αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ευθανασία, καθώς το ζώο υπέφερε και δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει. 

Οι μπλε καρχαρίες ζουν σε μεγάλους αριθμούς στη Μεσόγειο Θάλασσα, προτιμώντας τα βαθύτερα και πιο ψυχρά νερά, μακριά από την ακτίνα που κολυμπούν οι άνθρωποι στις παραλίες. 

Αν και στα τελευταία 500 χρόνια έχουν καταγραφεί μόλις 4 θανάσιμες επιθέσεις μπλε καρχαριών σε λουόμενους, υπολογίζεται πως 10 με 20 εκατομμύρια μπλε καρχαρίες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ανθρώπινο χέρι. 

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM