Βιέννη: Μουσικοί στην Όπερα συνέχισαν να παίζουν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη

Βιέννη: Μουσικοί στην Όπερα συνέχισαν να παίζουν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη Facebook Twitter
EPA
0

Τέσσερις μουσικοί της ορχήστρας της κρατικής Όπερας της Βιέννης συνέχισαν να παίζουν το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ενημέρωση των θεατών ότι δεν είναι ασφαλές να φύγουν, επειδή ήταν σε εξέλιξη η επίθεση στην πόλη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει το κουαρτέτο εγχόρδων να παίζει το «Kaiserquartett» του Αυστριακού συνθέτη Γιόζεφ Χάιντν, για αυτούς που είχαν παραμείνει στις θέσεις τους.

 

Εκπρόσωπος της κρατικής Όπερας της Βιέννης εξήγησε πως η αστυνομία ενημέρωσε τη διεύθυνση ότι έξω από το κτίριο εκτυλίσσονται επιθέσεις, στο διάλειμμα της παράστασης με τις όπερες «Cavalleria Rusticana» και «Pagliacci».

Τα εισιτήρια για την παράσταση είχαν εξαντληθεί, καθώς 1.000 άνθρωποι έσπευσαν να τη δουν, την τελευταία νύχτα πριν από τη εφαρμογή του νέου lockdown στην Αυστρία. «Σκεφτήκαμε αν έπρεπε να διακόψουμε την παράσταση ή όχι. Αλλά αποφασίσαμε ότι αυτό δεν ήταν λογικό. Αν δεν επιτρεπόταν να φύγει ο κόσμος, γιατί να σταματήσουμε νωρίτερα;», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, στη σκηνή ανέβηκε ο διευθυντής της Όπερας της Βιέννης. «Περιέγραψε τι συνέβαινε- ότι έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη, πως απαγορευόταν να φύγει ο κόσμος και πως είχαν κλειδωθεί οι πόρτες. Είπε στον κόσμο ότι έπρεπε να μείνει μέσα, αλλά ότι θα άνοιγε το αναψυκτήριο και ότι θα κάναμε τα πάντα προκειμένου οι θεατές να νιώσουν άνετα», περιέγραψε η εκπρόσωπος.

Η ίδια δεν έκρυψε την έκπληξή της για την αντίδραση του κόσμου. «Δεν υπήρξε πανικός. Οι άνθρωποι είτε παρέμειναν σιωπηλοί στις θέσεις τους, είτε πήγαν στους χώρους του αναψυκτηρίου», εξήγησε. Περίπου στις 11 το βράδυ, μέλη της ορχήστρας επέστρεψαν στη σκηνή, για μια αυθόρμητη παράσταση με έργα του Χάιντν. «Είχαν απομείνει λίγοι θεατές στις θέσεις τους, όμως ξεκάθαρα το απόλαυσαν», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ