Αν και ελαφρώς αδιόρατη, η μυρωδιά σε ένα βιβλιοπωλείο είναι ταυτόχρονα αλάνθαστα χαρακτηριστική και τώρα οι βιβλιόφιλοι μπορούν να βρουν το αγαπημένο τους άρωμα βιβλίου σε μπουκαλάκι. 

 

Το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο "Powell's City of Books" στο Όρεγκον των ΗΠΑ κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το πρώτο Eau de Bookstore στην ιστορία των αρωμάτων. Με πινελιές βιολέτας, ξύλου και «βιβλίων», το άρωμα "Powell's by Powell's" «δημιουργεί την ατμόσφαιρα της δυνατότητας και υπαινίσσεται λαβυρίνθους βιβλίων, μυστικές βιβλιοθήκες, αρχαίους παπύρους» διαβάζει κανείς στην περιγραφή που φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα.

 

Βιβλιοπωλείο κυκλοφόρησε unisex άρωμα με εσάνς βιβλίου

  

Τα μπουκαλάκια των 30ml πωλούνται έναντι 24,99 δολαρίων και οι προπαραγγελίες που ξεκίνησαν την Κυριακή ήταν τόσες πολλές που το βιβλιοπωλείο αναγκάστηκε να υπογράψει άμεσα και δεύτερο συμβόλαιο παραγγελίας με την εταιρεία καλλυντικών που συνεργάζεται, πριν καν αρχίσει να ταχυδρομεί τις πρώτες παραγγελίες.  

 

Το Powell's θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει στους βιβλιόφιλους το άρωμα που τους έχει λείψει από τότε που τα βιβλιοπωλεία άρχισαν να κλείνουν λόγω κορωνοϊού. 

 

«Το "Powell's by Powell's" είναι μία υπέροχη υπενθύμιση ενός εκ των πολλών πραγμάτων που οι βιβλιόφιλοι αγαπούν στα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία», λέει η ιδιοκτήτρια του Powell's στο CNN. «Ειδικά σε μία εποχή που τα τοπικά και ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία δέχονται σημαντικό πλήγμα από την Amazon και άλλες γιγάντιες διαδικτυακές πλατφόρμες.» 

 

Το κουτί του αρώματος έχει φυσικά επίσης σχήμα βιβλίου ώστε όσοι το αγοράσουν να μπορούν να το φυλάξουν στη βιβλιοθήκη τους, ανάμεσα σε δυο αγαπημένα βιβλία. 

 

Βιβλιοπωλείο κυκλοφόρησε unisex άρωμα με εσάνς βιβλίου