Ένας κάμεραμαν του BBC δέχθηκε βίαιη επίθεση σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελ Πάσο του Τέξας, το βράδυ της Δευτέρας. 

 

Το BBC κατήγγειλε το περιστατικό ως απαράδεκτο, ενώ ο ανταποκριτής του στη Ουάσινγκτον, ο Γκάρι Ο' Ντόνοου, ανέφερε πως ο συνάδελφος του είναι «καλά», παρά την «απίστευτα βίαιη επίθεση». 

 

Ο κάμεραμαν ονομάζεται Ρον Σκινς. Στο οπτικό υλικό που ανέβηκε από τον Ο' Ντοννου στο Twitter, βλέπουμε το πλάνο τη γωνία λήψης της κάμερας του. Ξαφνικά ο Τραμπ εξαφανίζεται από το πλάνο καθώς φαίνεται πως ο κάμεραμαν έχει σπρωχτεί. Ο Σκινς επανήλθε και κατέγραψε έναν άνδρα που φοράει καπέλο με το με το σύνθημα του Τραμπ. «Make America Great Again». Ο άνδρας ακούγεται να λέει «Γ..ω τα ΜΜΕ» ενώ τον κρατάνε οι άνθρωποι της ασφάλειας και το κοινό φωνάζει «αφήστε τον να φύγει».

 

 

Φαίνεται πως ο άντρας που έσπρωξε τον εικονολήπτη απομακρύνθηκε από τον χώρο της συγκέντρωσης. 

 

Ο κάμεραμαν είπε στο BBC πως αιφνιδιάσθηκε από «ένα πολύ δυνατό σπρώξιμο. Δεν ήξερα τι συμβαίνει». 

 

Σύμφωνα με τον Ο' Ντόνοου, οι επιθέσεις κατά των ΜΜΕ είναι ο «μόνιμος φόβος σε αυτές τις συγκεντρώσεις».

 

Σημειώνεται πως τον περασμένο Αύγουστοι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησαν πως οι ύβρεις και οι λεκτικές επιθέσεις του Τραμπ κατά των ΜΜΕ αυξάνουν τον κίνδυνο να γίνουν οι δημοσιογράφοι στόχος βίαιων επιθέσεων. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr