Βίαιες ταραχές στη Χιλή: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ζογκλέρ - Φωτιές, οδοφράγματα και δακρυγόνα

Βίαιες ταραχές στη Χιλή: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ζογκλέρ - Φωτιές, οδοφράγματα και δακρυγόνα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες Παρασκευή σε πόλη της νότιας Χιλής όπου αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο της πόλης Πανγκιπούλι, περίπου 950 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 


Νωρίτερα, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα πετώντας πέτρες. Καραμπινιέροι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες πεπιεσμένου νερού για να τους απωθήσουν.

Σε διασταύρωση στο κέντρο της πόλης, αστυνομικός πυροβόλησε ζογκλέρ διότι αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή που του έδωσε.

Αφού ο καραμπινιέρος έριξε δύο φορές προειδοποιητικά στο έδαφος, ο νεαρός καλλιτέχνης έτρεξε προς αυτόν. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Ο ζογκλέρ κράταγε στα χέρια τρεις σπάθες, με τις οποίες έκανε σόου στη διασταύρωση.



Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στην αστυνομία να συνεργαστεί.

Λόγω πολλών βάρβαρων ενεργειών τους, οι καραμπινιέροι της Χιλής, σώμα αντίστοιχο με αυτό της χωροφυλακής σε άλλα κράτη, δέχονται σφοδρές επικρίσεις.

Πάνω από τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πολλοί που έμειναν ανάπηροι, στην καταστολή των διαδηλώσεων και των ταραχών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα στα τέλη του 2019.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προτρέψει επανειλημμένα τις αρχές της Χιλής να διενεργήσουν έρευνα σε βάρος της ηγεσίας των καραμπινιέρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM