Το Βερολίνο επιμένει στην παράταση των ελέγχων στα γερμανοαυστριακά σύνορα

Το Βερολίνο επιμένει στην παράταση των ελέγχων στα γερμανοαυστριακά σύνορα Facebook Twitter
0

Την παράταση των ελέγχων στα γερμανοαυστριακά σύνορα για ακόμη έξι μήνες έχει αποφασίσει το Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό έχει μειωθεί σημαντικά, αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» και επισημαίνει ότι όσοι επιδιώκουν να φθάσουν στη Γερμανία επιλέγουν την διαδρομή μέσω Τσεχίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα, μετά τον περιορισμό του προσφυγικού ρεύματος του 2015, ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν στη Γερμανία μέσω Αυστρίας ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 200 το μήνα.

Οι περισσότεροι, αναφέρει η Αστυνομία, επιλέγουν εδώ και καιρό να περάσουν μέσω Τσεχίας, ενώ, όπως επισημαίνει το περιοδικό «Der Spiegel», το 2017 οι παράνομες είσοδοι στην Γερμανία από την Αυστρία είναι λιγότερες από ό,τι σε όλα τα άλλα συνοριακά περάσματα - εκτός της Ελβετίας.

Παρόλα αυτά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόθεσή του να παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την «Die Welt», συνεπάγεται «τεράστια» δέσμευση ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικό κόστος και, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, συμμετέχει στην φύλαξη των συνόρων και η Αστυνομία της Βαυαρίας, παρότι η ευθύνη των συνόρων ανήκει στην ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος έχει αναδείξει το ζήτημα της προστασίας των συνόρων σε μείζον ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 14ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τη βούλησή του να δημιουργήσει συνοριακή αστυνομία με 1000 άτομα προσωπικό που θα αναλάβει και την φύλαξη των συνόρων με την Τσεχία.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής αντιπολίτευσης (SPD), η οποία υποστηρίζει ότι ο κ. Σέντερ δεν εμπιστεύεται τον προκάτοχό του, τέως Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και νυν ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, αλλά και του συνδικάτου της Αστυνομίας GdP, το οποίο κατηγορεί τον βαυαρό πρωθυπουργό για «εκλογική τακτική», η οποία οδηγεί σε «υποβάθμιση της εργασίας» των αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM