Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο δηλώνει «ταπεινός άνθρωπος του λαού» και διεκδικεί ξανά την προεδρία

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο δηλώνει «ταπεινός άνθρωπος του λαού» και διεκδικεί ξανά την προεδρία Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι «είναι έτοιμος» να θέσει υποψηφιότητα, με το σοσιαλιστικό κόμμα PSUV, και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

«Είμαι ένας απλός εργάτης, ένας ταπεινός άνθρωπος του λαού. Αν το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (...) πιστεύει ότι πρέπει να είμαι ο υποψήφιος του επαναστατικού στρατοπέδου στις προεδρικές (...) είμαι στη διάθεσή του», είπε ο Μαδούρο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

«Έχουμε μόνο έναν υποψήφιο!», δήλωσε νωρίτερα ο υπ' αριθμόν 2 του PSUV, ο Ντιοσντάνο Καμπέγιο, μιλώντας στη Συντακτική Συνέλευση και αναφερόμενος προφανώς στον Μαδούρο, τον 55χρονο πρώην οδηγό λεωφορείου και συνδικαλιστή ηγέτη ο οποίος διαδέχτηκε τον Ούγκο Τσάβες το 2013.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση του Μαδούρο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, είπε ότι δεν θεωρεί ότι «είναι καλή ιδέα» αλλά πρόσθεσε ότι επαφίεται στους Βενεζουελάνους να αποφασίσουν.

Η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε σήμερα την πρόταση για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου φέτος. Ο Μαδούρο θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι διαιρεμένη και πολλά από τα κορυφαία στελέχη της δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εκλογές.

«Πριν από τις 30 Απριλίου θα πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα», αναφέρεται στο διάταγμα που προτάθηκε από τον Ντιοσντάντο Καμπέγιο και υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Συντακτική Συνέλευση.

Σημειώνεται πως η Συντακτική Συνέλευση, η οποία εξελέγη την 30ή Ιουλίου με πρωτοβουλία του Μαδούρο, δεν αναγνωρίζεται ούτε από την αντιπολίτευση της χώρας, αλλά ούτε από διεθνείς οργανισμούς. Πρόκειται για ένα σώμα με ευρείες εξουσίες, τα μέλη του οποίου είναι αποκλειστικά υποστηρικτές του Μαδούρο. Η Συντακτική Συνέλευση έχει ιδιοποιηθεί τις εξουσίες του κοινοβουλίου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Διεθνή / Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Η σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπντέλ Χαφίζ στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί τη μετατόπιση της Τουρκίας προς ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο, απομακρυνόμενη από τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Το γραφείο του Ομπάμα προέβη στην ασυνήθιστη κίνηση να εκδώσει μια έντονη διάψευση, μετά τις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή και HALC στηρίζουν την πρωτοβουλία για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Διεθνή / ΗΠΑ: Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή και HALC στηρίζουν την πρωτοβουλία για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Σε διακομματική επιστολή, οι Αμερικανοί βουλευτές επισημαίνουν τους κινδύνους που εγείρει μια πιθανή επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και ζητούν από την κυβέρνηση να παραμείνει αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία πλησιάζει σε προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά αεροσκαφών Eurofighter

Διεθνή / Eurofighter Typhoon: Η Τουρκία κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά μαχητικών

Η Τουρκία πλησιάζει σε συμφωνία για την αγορά μαχητικών Eurofighter Typhoon αξίας 5,6 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και επαναπροσδιορίζοντας τις στρατιωτικές της συμμαχίες
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν τα ορυκτά καύσιμα – Νέα εποχή

Διεθνή / Κλιματική κρίση: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν τα ορυκτά καύσιμα – Νέα εποχή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί: Τα ορυκτά καύσιμα φτάνουν στο τέλος τους. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ήδη φθηνότερες και αποτελούν τη μόνη βιώσιμη λύση για σταθερή, καθαρή και προσιτή ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι κερδοσκόποι πίσω από το μη κερδοσκοπικό σχέδιο βοήθειας ΗΠΑ-Ισραήλ

Διεθνή / Γάζα: Οι κερδισμένοι πίσω από το μη κερδοσκοπικό σχέδιο βοήθειας ΗΠΑ-Ισραήλ

Σε τέσσερις πρόχειρες αποθήκες στη Γάζα, το Gaza Humanitarian Foundation μοιράζει τρόφιμα υπό αυστηρή ασφάλεια – αλλά οι νεκροί και οι ρίψεις ευθυνών θέτουν ερωτήματα για τον ρόλο Ισραήλ, ΗΠΑ & Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Εξάντα του Αυγερόπουλου να εκθειάζει το καθεστώς...Στην Ελλάδα μας έχει μείνει κάτι από όλα που έχουμε περάσει ως χώρα και έχει εξαλειφθεί η κριτική μας ικανότητα. Μόνο φανατισμός.ΥΓ κριτική ικανότητα δεν είναι η θρησκευτική πίστη σε ακατάληπτες θεωρίες συνωμοσίας.