Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση απορρίπτει την παρέμβαση των ΗΠΑ

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση απορρίπτει την παρέμβαση των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέρριψε σήμερα «την απειλή της στρατιωτικής δράσης εκ μέρους κάθε ξένης δύναμης», δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για το ενδεχόμενο μιας «στρατιωτικής επιλογής» με στόχο την επίλυση της κρίσης που μαστίζει την χώρα.


Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, το όνομα του Τραμπ δεν αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σε αυτήν την ανακοίνωση ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός «Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), όπου συμμετέχουν περίπου τριάντα κόμματα, απορρίπτει «τη χρήση βίας ή την απειλή άσκησης (βίας) από οποιοδήποτε κράτος, εναντίον της Βενεζουέλας».


«Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανής στρατιωτικής επιλογής εφόσον κριθεί αναγκαίο» είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρο, προκαλώντας την οργή όχι μόνο της κυβέρνησης της χώρας αλλά και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπως της Βραζιλίας, του Μεξικού ή της Κολομβίας.


Ο συνασπισμός MUD, από την πλευρά του, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προσπαθεί «να μετατρέψει την χώρα σε μια περιφερειακή απειλή».


Κατηγόρησε επιπλέον τον Σοσιαλιστή πρόεδρο ότι «απομονώνει» τη Βενεζουέλα «από τον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως τις αδελφές χώρες και γείτονές της που υπήρξαν ιστορικοί μας σύμμαχοι».


«Ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Εμείς, οι Βενεζουελάνοι, αξιώνουμε την οργάνωση ελεύθερων εκλογών σε κάθε επίπεδο» τονίζεται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίλαρι Κλίντον: «Έπρεπε να σκεφτείτε να παντρευτείτε» - Η προειδοποίηση για το μέλλον των γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Χίλαρι Κλίντον: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κάνουν με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ό,τι και με τις αμβλώσεις»

Η Χίλαρι Κλίντον εκτιμά πως επί Τραμπ θα χαθεί το εθνικό δικαίωμα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου και θα δοθεί το δικαίωμα σε κάθε πολιτεία να αποφασίζει ανεξάρτητα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε από φίλο του να τοποθετήσει το γράμμα και ένα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης επί της Ιαπωνίας, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αποχώρησαν από το σημείο
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / Συνάντηση στον Λευκό Οίκο: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι με Ευρωπαίους συμμάχους επισκέφθηκαν τον Τραμπ, στον απόηχο της συνόδου της Αλάσκας με τον Πούτιν - Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμπεράσματα των συνομιλιών και τι περιμένουμε στο εξής;
LIFO NEWSROOM