Βενεζουέλα: Διορία 72 ώρες στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ να αποχωρήσει από τη χώρα

Βενεζουέλα: Διορία 72 ώρες στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ να αποχωρήσει από τη χώρα Facebook Twitter
Βενεζουέλα: 72 ώρες διορία στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ να αποχωρήσει από τη χώρα (EPA)
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Jorge Arreaza δήλωσε την Τετάρτη ότι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας είχε 72 ώρες να φύγει από τη χώρα.

Η κίνηση αυτή είναι μία απάντηση της Βενεζουέλας στο μπλοκ, που επέβαλε νέες κυρώσεις στους αξιωματούχους της χώρας αυτήν την εβδομάδα.

Ανακοινώνοντας την κίνηση αυτή εναντίον της Πορτογάλου υπηκόου Isabel Brilhante, ο Arreaza χαρακτήρισε τις κυρώσεις εναντίον 19 αξιωματούχων της Βενεζουέλας ως «πραγματικά απαράδεκτες».

Οι κυρώσεις ήταν μια απάντηση στις νομοθετικές εκλογές που κέρδισαν οι σύμμαχοι του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, τις οποίες ωστόσο, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και πολλές δυτικές δημοκρατίες, θεώρησαν δόλιες.

«Το κάνουμε αυτό επειδή το απαιτούν οι περιστάσεις», είπε ο Arreaza.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM