Βενεζουέλα: «Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση» λέει η πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης

Βενεζουέλα: «Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση» λέει η πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης Facebook Twitter
Η Ντέλσι Ροντρίγκες (δεξιά) σε σημερινή διαδήλωση υπέρ της έναρξης των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης. EPA/Feliciano Sequera
1

Η Ντέλσι Ροντρίγκες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, η οποία εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, απέρριψε κάθε «εξωτερική παρέμβαση», ιδίως από τις ΗΠΑ, στην πολιτική κρίση στη χώρα της.

«Για τη διεθνή κοινότητα (...) το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο: εμείς, οι Βενεζουελάνοι, θα επιλύσουμε τη διαμάχη μας, την κρίση μας, χωρίς κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση, χωρίς κανενός είδους αυτοκρατορική εντολή», είπε η Ροντρίγκες στην ομιλία της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.


Απευθυνόμενη στις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, η πρόεδρος της Συντακτικής είπε: «Άγρια και βάρβαρη αυτοκρατορία, μην αστειεύεσαι με τη Βενεζουέλα, η Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνεται και δεν παραδίδεται ποτέ».


«Ορκίζομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή», είπε η 48χρονη νομικός, κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας της και ένα αντίτυπο του Συντάγματος.


Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης έγινε σήμερα, παρουσία των 545 μελών της, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διαδηλώσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια