Πρόστιμο 700 ευρώ και απομάκρυνση από την Βενετία ήταν η ποινή σε δύο Γερμανούς τουρίστες, που κολύμπησαν στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της ιταλικής αστυνομίας στο CNN την Παρασκευή, το περιστατικό «Συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης περίπου στις 3:00 μ.μ. τοπική ώρα. Οι δύο άντρες γδύθηκαν κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο, αφήνοντας τα ρούχα τους εκεί. Πήδησαν στο νερό και κολύμπησαν, διασχίζοντας το Μεγάλο Κανάλι».

  

Η κύρια οδός της πόλης, το Μεγάλο Κανάλι, έχει μέσο βάθος σχεδόν 5 μέτρα και συνδέεται με πολλά μικρότερα κανάλια. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

 

 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο CNN ότι μέλη του Συντάγματος Lagunari της πόλης, ένα τμήμα της στρατιωτικής αστυνομίας που εδρεύει στη Βενετία για περιπολία και διατήρηση της τάξης, άρχισαν να τραβούν με την κάμερα τους δύο άντρες όταν τους είδαν να κολυμπούν.

 

Στη συνέχεια έδειξαν τα βίντεο στην τοπική αστυνομία, η οποία τους επέβαλε τα πρόστιμα.

 

«Στους δύο άνδρες επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ στον καθένα και απομακρύνθηκαν προσωρινά από την πόλη» πρόσθεσε η αστυνομία.

 

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι το κανονικό πρόστιμο για κολύμπι στα διάσημα κανάλια της Βενετίας και δεν σχετίζεται με τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

 

Οι άνδρες απομακρύνθηκαν προσωρινά από τη Βενετία βάσει του κανονισμού «DASPO Urbano», ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απομακρύνουν ένα άτομο από μια πόλη προκειμένου να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη.

 

Μετά από περισσότερο από δύο μήνες αυστηρών μέτρων καραντίνας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιταλία άρχισε να καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες.

 

Από την Τετάρτη, πολίτες που φθάνουν στην ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε χώρες που καλύπτονται από τη Συμφωνία Σένγκεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία ελεύθερα χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Με πληροφορίες από το CNN