Βενετία: Με online κράτηση και εισιτήριο η είσοδος από τον Απρίλιο

Με εισιτήριο από τον Απρίλιο η είσοδος στη Βενετία Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Από τον ερχόμενο Απρίλιο οι τουρίστες θα πληρώνουν εισιτήριο για την είσοδο σε ιστορικές συνοικίες της Βενετίας, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο επισκεπτών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Βενετίας. Στόχος του εν λόγω μέτρου είναι η διαχείριση των τουριστικών ροών κατά τις επίσημες αργίες καθώς και κατά τη διάρκεια ορισμένων σαββατοκύριακων του καλοκαιριού όταν υπάρχει κορύφωση του αριθμού επισκεπτών.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουΐτζι Μπρουνιάρο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που θα δείτε κάτι τέτοιο... μια πόλη με κράτηση».

Ο μαζικός τουρισμός και οι πλημμύρες είναι το διαχρονικό πρόβλημα της Βενετίας. «Θέλουμε να μετρήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής, θέλουμε να μετρήσουμε το αποτέλεσμα του συστήματος των κρατήσεων», δήλωσε ο δήμαρχος που θεωρεί ότι το πείραμα θα οδηγήσει αρχικά σε απώλεια χρημάτων.

Τι προβλέπει το νέο μέτρο για τη Βενετία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι περιορισμοί θα ισχύουν από τις 08.30 έως τις 16.00, αρχικά για διάστημα 29 ημερών συνολικά και θα καλύπτουν τα περισσότερα σαββατοκύριακα από τις 25 Απριλίου μέχρι τα μέσα του Ιουλίου 2024. Την ίδια ώρα, οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν online κράτηση και θα πληρώσουν το ποσό των 5 ευρώ για να αποκτήσουν ένα QR code που θα ελέγχεται σε συγκεκριμένα σημεία εισόδου, όπου και θα χορηγείται πρόσβαση στις ιστορικές συνοικίες της Βενετίας.

Να σημειωθεί πως οι εν λόγω περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τα μικρότερα νησιά τη λιμνοθάλασσας όπως το Μουράνο. Αναφορικά με τα πρόστιμα, αυτά θα κυμαίνονται από 50 έως 310 ευρώ και θα επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

Με εισιτήριο από τον Απρίλιο η είσοδος στη Βενετία Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash

Βενετία: Ποιοι εξαιρούνται από το νέο μέτρο

Το εν λόγω μέτρο έχει προβλέψει και εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της πόλης ή άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στην Βενετία, καθώς και φοιτητές, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες κατοικιών στην πόλη θα εξαιρούνται των μέτρων.

Επίσης, δωρεάν είσοδος προβλέπεται για τους επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών. Ωστόσο και αυτοί θα καταγράφονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM