Βέλγιο: Το διάσημο άγαλμα Manneken Pis θα ντυθεί τσολιάς για την 25η Μαρτίου

Βέλγιο: Το διάσημο άγαλμα Manneken Pis θα ντυθεί τσολιάς για την 25η Μαρτίου Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι Βέλγοι συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου, ένα πρωτότυπο τρόπο και το σύμβολο της πόλης τους ο μικρός και διάσημος παγκοσμίως «Manneken Pis» θα ντυθεί τσολιάς.

Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον Ζερόμ Ντυκενουά και τοποθετήθηκε στη θέση του 1618 ή το 1619. Το άγαλμα έχει ύψος 61 εκατοστά. Το Μάνεκεν Πις βρίσκεται κοντά στο κέντρο των Βρυξελλών την Γκράν Πλας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πιο διάσημο άγαλμα θα φορέσει την εθνική στολή, την προηγούμενη φορά ήταν σε μια δύσκολη συνθήκη το 2011, που φόρεσε φουστανέλα εν μέσω της ελληνικής οικονομικής κρίσης δίνοντας την «απάντησή» του στην κρίση χρέους και τις χρηματαγορές.

To μπρούτζινο άγαλμα – σιντριβάνι απεικονίζει ένα μικρό αγοράκι που ουρεί. Δεν είναι γνωστό γιατί κατασκευάστηκε αυτό το άγαλμα, αλλά υπάρχουν διάφοροι λαϊκοί μύθοι. Ένας μύθος λέει ότι το άγαλμα το τοποθέτησαν οι γονείς ενός παιδιού το οποίο είχε χαθεί, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε με τη βοήθεια των χωρικών. Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ένα αγόρι κατάσκοπος είδε κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας ότι κάποιοι επιχείρησαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης, κάτι το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει κατουρώντας το φιτίλι.

Ο πιο αγαπητός μικρός ήρωας των Βρυξελλών -μαζί με τον Τεν-Τεν, ντύνεται συχνά με μια στολή, πρόσφατα φόρεσε μια στολή για προστασία από τον κορωνοϊό και η εντυπωσιακή «συλλογή του» περιλαμβάνει περισσότερες από 800 στολές, με την πλούσια γκαρνταρόμπα του να συνδέεται με ιστορικά και πολιτικά γεγονότα και επετείους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ