Εκατοντάδες αυτοκίνητα Ford Mustang όλων των «γενεών» συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ford, στο Βέλγιο, καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang.

 

Μοντέλα από όλες τις εκδόσεις του θρυλικού αυτοκινήτου κατέφτασαν στο Lommel Proving Ground: οχήματα από το 1964, όταν το Mustang κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα. Το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης Mustang είχε καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου του 2017, όταν συγκεντρώθηκαν οι κάτοχοι 960 Mustang μαζί με τα οχήματά τους στην πόλη Toluca του Μεξικού.

 

Φέτος όμως η προσέλευση αυξήθηκε κατακόρυφα, αφού 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford στο Βέλγιο, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο.

 

Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.