LIVE!

Το Βατικανό γνώριζε από το 1955 τις καταγγελίες σε βάρος του αββά Πιερ για σεξουαλική κακοποίηση

Το Βατικανό γνώριζε από το 1955 τις καταγγελίες σε βάρος του αββά Πιερ για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
Αββάς Πιερ
0

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Αββά Πιερ έρχονται στο φως μέσα από έρευνα που βασίζεται σε αρχειακό υλικό του Βατικανού και παρουσιάζεται στο βιβλίο «Αββάς Πιερ, η κατασκευή ενός αγίου» (εκδ. Allary). Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Μαρί-Φρανς Ετσεγκουάν και Λετίσια Σερέλ, η Αγία Έδρα ήταν ενήμερη ήδη από το φθινόπωρο του 1955 για κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικές επιθέσεις από τον γνωστό Γάλλο ιερέα.

Οι συγγραφείς, που συμβουλεύτηκαν τον Μάρτιο του 2025 τα αρχεία του Δικαστηρίου για το Δόγμα της Πίστης στη Ρώμη, σημειώνουν ότι είχε ξεκινήσει εσωτερική «δικαστική διαδικασία» για την υπόθεση. Παρά τα ευρήματα, η διαδικασία έκλεισε το 1957, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, φέρεται να υπήρξε παρέμβαση από επισκόπους στη Γαλλία.

Το βιβλίο περιγράφει πρακτικά συνεδρίασης της Ανώτατης Συνόδου του Βατικανού, όπου καταγράφονται αναφορές από Καρδινάλιους και ιερείς σχετικά με «ανήθικη συμπεριφορά» του Αββά Πιερ, τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στη Γαλλία. Σε επιστολές προς το Βατικανό καταγράφεται ανησυχία για τη δράση του, ενώ αναφέρεται ότι είχε ζητηθεί παρακολούθησή του από τον τότε Αποστολικό Νούντσιο στη Γαλλία.

Ο Αββάς Πιερ, ιδρυτής της οργάνωσης Εμμαούς, είχε αναγνωριστεί για το φιλανθρωπικό του έργο στη Γαλλία και διεθνώς. Ωστόσο, από τον Ιούλιο του 2024 έχουν έρθει στο φως καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε από τη δεκαετία του 1950 έως και το 2000.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι το Βατικανό είχε γνώση των καταγγελιών τουλάχιστον από το 2007, έτος θανάτου του Πιερ. Η Σύνοδος των Επισκόπων της Γαλλίας κάλεσε την Αγία Έδρα να εξετάσει τα αρχεία της και να αποσαφηνίσει τι γνώριζε και πότε.


 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM