«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του

«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του Facebook Twitter
H έμπιστη του Τραμπ δεν ήταν καθόλου έμπιστη τελικά
0

Η προσωπική βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο, μετά από διαρροή προσωπικών πληροφοριών για την οικογένειά του.

Η 29χρονη Μαντλίν Ουέστερχαουτ ήταν στο πλευρό του Τραμπ από την πρώτη μέρα της θητείας του και απομακρύνθηκε ξαφνικά την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος έμαθε ότι μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δείπνου αυτό το μήνα. Το CBS μεταδίδει πως μεταξύ άλλων καυχήθηκε για την πρόσβαση που είχε στην οικογένεια Τραμπ κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Νιου Τζέρσι.

Αρκετοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θεωρούσαν από καιρό αναξιόπιστη τη βοηθό του Τραμπ με μια πηγή να λέει στο CBS: «Ήταν κατάσκοπος από την πρώτη μέρα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εγγύτητά της προς τον πρόεδρο». Σύμφωνα με τους New York Times, έχει μια ιδιωτική σελίδα στο Instagram στην οποία δημοσιεύει εικόνες από τη ζωή της στο Λευκό Οίκο και τα ταξίδια με τον πρόεδρο.

Την είδηση για την παραίτηση της Μαντλίν έκανε άλλωστε γνωστή αρχικά η εφημερίδα New York Times. Η εφημερίδα αναφέρει πως το γραφείο της ήταν ακριβώς μπροστά από το Οβάλ Γραφείο και για το λόγο αυτή την αναφέρει ως «φύλακα της πόρτας» του Τραμπ.

«Βαθύ λαρύγγι» στον Λευκό Οίκο: Καρατόμησαν τη βοηθό του Τραμπ που αποκάλυπτε μυστικά του Facebook Twitter

Πηγές είπαν στο CBS News ότι το βράδυ που πιάστηκε να αποκαλύπτει απόρρητες πληροφορίες, έπινε και δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για την οικογένεια του προέδρου. Αναφέρθηκε επίσης σε κουτσομπολιά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που ζητούν πρόσβαση στον πρόεδρο. Δεν είναι σαφές το πως όσα είπε, έφτασαν στα αυτιά του Τραμπ ο οποίος εμφανίζεται αρκετά ενοχλημένος με την εξέλιξη.

Άλλα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και το Politico, ανέφεραν στη συνέχεια και αυτά την παραίτηση και παρασκήνιο γύρω από την εξέλιξη. Σύμφωνα με το CNN, η Ουέστερχαουτ δεν αποσαφήνισε στους δημοσιογράφους ότι αυτά που έλεγε ήταν off the record και ένας από τους δημοσιογράφους, ενημέρωσε για τη συνομιλία τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ και η Ουέστερχαουτ είχαν μια «στενή» σχέση, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ ο οποίος υπογράμμισε ωστόσο πως το να μιλάει κάποιος για την οικογένεια του προέδρου αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να ξεπερνιέται.

Η Ουέστερχαουτ δεν εμφανίζεται στα ΜΜΕ ως συνεργάτιδα πρώτου πλάνου στον Λευκό Οίκο όμως η αποχώρησή της προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο παραιτήσεων μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ