Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περίπου 250.000 άνθρωποι» στάθηκαν στην ουρά, στο λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περίπου 250.000 άνθρωποι» στάθηκαν στην ουρά, στο λαϊκό προσκύνημα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Περίπου 250.000 άνθρωποι στάθηκαν στην ουρά, ακόμη και 17 ώρες, στο λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Γουέστμινστερ, τις ημέρες πριν από την κηδεία της που έγινε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού. 

Το υπουργείο Πολιτισμού ακόμη επεξεργάζεται τα στοιχεία, για να υπολογίσει πόσοι άνθρωποι στάθηκαν για ώρες στην ουρά προκειμένου να δουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε η Μισέλ Ντόνελαν, αλλά η ίδια εκτίμησε ότι ήταν περίπου 250.000 άτομα. 

Η βασιλική οικογένεια θα τηρήσει μία ακόμη εβδομάδα πένθους έπειτα από την κηδεία της Ελισάβετ, μια τελετή που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

Οι περισσότεροι Βρετανοί θα θεωρήσουν ότι άξιζαν οι δαπάνες για την κηδεία της βασίλισσας, εκτίμησε η Ντόνελαν. Όμως, συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει ακριβώς το κόστος της τελετής. 

«Δεν είμαι σίγουρη για το ακριβές κόστος. Αλλά πιστεύω ότι ο βρετανικός λαός θα υποστήριζε ότι ήταν χρήματα που ξοδεύτηκαν καλά», απάντησε η υπουργός Πολιτισμού, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Sky News. 

«Είδατε τόσους χιλιάδες ανθρώπους εκεί έξω και δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι η αείμνηστη μονάρχης μας δεν άξιζε αυτό τον αποχαιρετισμό, δεδομένου του καθήκοντος και της ανιδιοτελούς υπηρεσίας στην οποία αφοσιώθηκε πάνω από 70 χρόνια», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού και σημείωσε ότι θα ήταν «εντελώς εξωφρενικό» να ειπωθεί το αντίθετο. 

«Ήταν μεγάλη η αίσθηση της κοινότητας που ενώνεται. Πάντα θα σκέφτομαι την αείμνηστη μονάρχη μας ως την κόλλα που ένωσε την κοινωνία», ανέφερε. Χαρακτήρισε «φαινομενικές» τις ουρές στο Γουέστμινστερ και εξήρε τους εθελοντές που βοήθησαν στη διαχείριση της κατάστασης.  

«Δεν υπάρχει πρόβα τζενεράλε για ένα τέτοιο σενάριο», σημείωσε μιλώντας στο BBC. «Ήταν πραγματικά ομαδική προσπάθεια, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να πουν "αντίο"», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM