Βασιλική κόμπρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο, αλλά επέστρεψε στο terrarium μόνη της μέρες μετά

Βασιλική κόμπρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο, αλλά επέστρεψε μόνη της μέρες μετά Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Δηλητηριώδης βασιλική κόμπρα μήκους 2,2 μέτρων το έσκασε από ζωολογικό κήπο της Σουηδίας, αλλά επέστρεψε μόνη της μετά από μια εβδομάδα, σκορπώντας ανακούφιση στους υπευθύνους. 

«Ο Χουντίνι, όπως την ονομάσαμε, σύρθηκε πίσω στο terrarium του» επεσήμανε ο επικεφαλής του Skansen Aquarium, Jonas Wahlstrom, μιλώντας στο κρατικό μέσο SVT. 

Το φονικό φίδι, του οποίο το πραγματικό όνομα είναι Sir Vass, το έσκασε στις 22 Οκτωβρίου μέσα από μία οπή στην οροφή του γυάλινου θαλάμου του. 

Έγινε ενδελεχής έρευνα, ακόμα και με τη χρήση ακτίνων X-ray, αλλά ο «Χουντίνι» εντοπίστηκε μόλις αυτή την εβδομάδα σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στο terrarium.

Η ομάδα έρευνα έκανε τρύπες στους τοίχους όπου κρυβόταν η κόμπρα, για να τη βγάλει και να την τοποθετήσει πίσω στο περιβάλλον της, αλλά εκείνη εξαφανίστηκε πάλι λίγο αργότερα. 

Όπως διαπιστώθηκε σύντομα, δεν είχε πάει μακριά, είχε επιστρέψει μόνη της στο terrarium. 

«Ήταν τόσο στρεσογόνο για τον Χουντίνι, με όλες αυτές τις τρύπες στους τοίχους, ήθελε να επιστρέψει σπίτι» είπε ο Wahlstrom.

Το πάρκο επεσήμανε πως το φίδι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εάν είχε βγει στον έξω κόσμο, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. 

Οι βασιλικές κόμπρες φτάνουν ακόμα και τα 5,5 μέτρα και ζουν, κυρίως, στην Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM