Βασιλιάς Κάρολος: Απογοητευμένος και θυμωμένος με τις κινήσεις του πρίγκιπα Χάρι

Βασιλιάς Κάρολος: Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου βασιλιάς Κάρολος / EPA
0

Θυμωμένος αλλά και βαθιά απογοητευμένος φέρεται πως είναι ο βασιλιάς Κάρολος, μετά τις τελευταίες κινήσεις του μικρότερου γιου του, πρίγκιπα Χάρι.

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα Χάρι για την πλήρη αποκατάσταση της αστυνομικής προστασίας του, όσο βρίσκεται επί βρετανικού εδάφους, με τον ίδιο να δηλώνει «συντετριμμένος» στο BBC. Ωστόσο παρότι εξομολογήθηκε πως θέλει να συμφιλιωθεί με τη βασιλική οικογένεια, το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τον βασιλιά Κάρολο μεγαλώνει.

Στον απόηχο της δικαστικής ήττας του, ο βασιλιάς Κάρολος σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του, που μίλησε στην εφημερίδα «Sun», είναι βαθιά απογοητευμένος και θυμωμένος από τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βρετανός μονάρχης θεώρησε «συνταγματικά ανάρμοστο» να παρέμβει στην νομική υπόθεση του πρίγκιπα Χάρι και ένιωσε προσωπικά προδομένος, από το γεγονός ότι ο γιος του αγνόησε αυτή την αρχή.

«Αυτό που τον έχει πληγώσει περισσότερο είναι ότι ο Δούκας δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά άτομο από το περιβάλλον του βασιλιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ανέφερε πως ο πατέρας του δεν του μιλά και δήλωσε ότι «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του».

Ωστόσο, μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πως επιθυμεί συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ