Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν

Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν Facebook Twitter
Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν (EPA)
0

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο  δεν προχωρήσει σε θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να γίνει γρήγορα ένα «αποτυχημένο κράτος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στον τρόπο με τον οποίο κυβερνά η χώρα «προς το συμφέρον μιας ελίτ που επικεντρώνεται στο Λονδίνο», επισημαίνει σε άρθρο του στην Daily Telegraph. «Πιστεύω ότι η επιλογή είναι τώρα μεταξύ ενός κράτους που κάνει μεταρρυθμίσεις και ενός αποτυχημένου κράτους», έγραψε ο Μπράουν.

«Είναι πράγματι η Σκωτία, αυτή η περιοχή όπου η δυσαρέσκεια είναι τόσο βαθιά που απειλεί το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου». «Ποιος το σκέφτηκε αυτό στο Λονδίνο;» αναρωτιέται ο Μπράουν, επισημαίνοντας την απογοήτευση των ανθρώπων σε απομακρυσμένες κοινότητες, «που αισθάνονται ότι είναι οι ξεχασμένοι, αόρατοι».

Ο Μπράουν διετέλεσε υπουργός Εργασίας από το 2007 έως 2010. «Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει εθνική ολοκλήρωση χωρίς πολιτική ένταξη και οι αρμόδιοι μπορούν να ξεκινήσουν μαθαίνοντας από την εμπειρία χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αμερική».

Κατά τον ίδιο, η πενταετής κρίση του Brexit σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού έχουν αποδυναμώσει τους θεσμούς που συνδέουν την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία σε μια οικονομία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπράουν επιμένει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά το Ηνωμένο Βασίλειο. «Λαβωμένος από την Covid-19, με απειλές από τον εθνικισμό, και αβέβαιος για το τι μπορεί να προσθέσει η υπόσχεση για μια «Βρετανία του Κόσμου» μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επειγόντως να ανακαλύψει ξανά αυτό που το κρατά ενωμένο και να διαχωρίσει ό,τι το κρατά διαιρεμένο».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM