Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ

Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ Facebook Twitter
Πάρτι στην Μπαρσελονέτα - Φωτ.: Getty Images.
0

Η Βαρκελώνη αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση των υπαίθριων πάρτι με αλκοόλ, γνωστά ως «botellones», επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα έως και 600 ευρώ.

Μέχρι τώρα, τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 60-100 ευρώ, τα οποία εάν πληρώνονταν εντός 30 ημερών μειώνονταν κατά 75%.

Σύμφωνα με τον Πέδρο Βελάσκεζ, τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, μεταξύ 2 και 8 Αυγούστου 747 άτομα έλαβαν πρόστιμα έως και 100 ευρώ επειδή έπιναν αλκοόλ στο δρόμο.

Πλέον, τα υψηλότερα πρόστιμα θα επιβάλλονται για πρόκληση αναταραχής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Τα πρόστιμα έρχονται στο πλαίσιο νόμου που ψήφισε η προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές περιορίζει σοβαρά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η έγκαιρη πληρωμή των προστίμων τα μειώνει μόνο κατά 50%.

«Τα πρόστιμα των 600 ευρώ είναι για πρόκληση σοβαρής αναστάτωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος, Άλμπερτ Μπάτγιε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα botellones, όπου εκατοντάδες και περιστασιακά χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα ή παραλίες τη νύχτα δεν είναι νέο φαινόμενο. Ωστόσο, αποτέλεσαν βασικό τρόπο διασκέδασης στη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι αυστηροί περιορισμοί λόγω κορωνοϊού έκλειναν τα μπαρ αρκετά νωρίς.

Εκατοντάδες μαζεύονταν από Πέμπτη έως Κυριακή για να πιουν όλη τη νύχτα στην παραλία της Μπαρσελονέτα ή στους δρόμους της παλιάς πόλης. 

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει τα πλήθη πολλές φορές εμποδιζόταν ενώ η επιβολή προστίμων ειδικά σε τουρίστες δεν είχε κανένα αντίκρισμα αφού ήξεραν ότι θα έφευγαν από τη χώρα σύντομα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM