Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ

Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ Facebook Twitter
Πάρτι στην Μπαρσελονέτα - Φωτ.: Getty Images.
0

Η Βαρκελώνη αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση των υπαίθριων πάρτι με αλκοόλ, γνωστά ως «botellones», επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα έως και 600 ευρώ.

Μέχρι τώρα, τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 60-100 ευρώ, τα οποία εάν πληρώνονταν εντός 30 ημερών μειώνονταν κατά 75%.

Σύμφωνα με τον Πέδρο Βελάσκεζ, τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, μεταξύ 2 και 8 Αυγούστου 747 άτομα έλαβαν πρόστιμα έως και 100 ευρώ επειδή έπιναν αλκοόλ στο δρόμο.

Πλέον, τα υψηλότερα πρόστιμα θα επιβάλλονται για πρόκληση αναταραχής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Τα πρόστιμα έρχονται στο πλαίσιο νόμου που ψήφισε η προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές περιορίζει σοβαρά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η έγκαιρη πληρωμή των προστίμων τα μειώνει μόνο κατά 50%.

«Τα πρόστιμα των 600 ευρώ είναι για πρόκληση σοβαρής αναστάτωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος, Άλμπερτ Μπάτγιε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα botellones, όπου εκατοντάδες και περιστασιακά χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα ή παραλίες τη νύχτα δεν είναι νέο φαινόμενο. Ωστόσο, αποτέλεσαν βασικό τρόπο διασκέδασης στη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι αυστηροί περιορισμοί λόγω κορωνοϊού έκλειναν τα μπαρ αρκετά νωρίς.

Εκατοντάδες μαζεύονταν από Πέμπτη έως Κυριακή για να πιουν όλη τη νύχτα στην παραλία της Μπαρσελονέτα ή στους δρόμους της παλιάς πόλης. 

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει τα πλήθη πολλές φορές εμποδιζόταν ενώ η επιβολή προστίμων ειδικά σε τουρίστες δεν είχε κανένα αντίκρισμα αφού ήξεραν ότι θα έφευγαν από τη χώρα σύντομα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM