Το αυτοκίνητο που μπήκε δεν ήταν το Uber της: Στη φυλακή ο άνδρας που παγίδευσε & σκότωσε μια 21χρονη φοιτήτρια

Το αυτοκίνητο που μπήκε δεν ήταν το Uber της: Στη φυλακή ο άνδρας που παγίδευσε & σκότωσε μια 21χρονη φοιτήτρια Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια για τη στυγερή δολοφονία μιας 21χρονης φοιτήτριας, που μπήκε κατά λάθος στο αυτοκίνητο του, πιστεύοντας πως ήταν το Uber που είχε καλέσει. 

Οι ένορκοι στο πολιτειακό δικαστήριο της Νότιας Καρολίνα χρειάστηκαν μόλις μία ώρα για να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή του Ναθάναελ Ρόουλαντ, για την απαγωγή και την δολοφονία της Σαμάνθα Τζόσεφσον. 

Το χρονικό

Τον Μάρτιο του 2019, η Τζόσεφσον, από το Νιου Τζέρσεϊ είχε μπει ανυποψίαστη στο όχημα του Ρόουλαντ, νομίζοντας πως ήταν το Uber που είχε καλέσει για να γυρίσει σπίτι της από το Five Points της Κολούμπια. Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε πως ο δράστης είχε κάνει αρκετές φορές τον γύρο του τετραγώνου, πριν τελικά σταματήσει δίπλα στην Τζόσεφσον που περίμενε μόνη της για το ταξί. 

Όταν το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητο, ο δράστης κλείδωσε τις πίσω πόρτες στην ρύθμιση «για παιδιά», με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν πλέον από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο παγίδευσε την φοιτήτρια, το πτώμα της οποίας βρέθηκε αργότερα με 120 μαχαιριές, κοπές και άλλα τραύματα, πεταμένο σε μια δασική περιοχή, περίπου 104 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. 

Η Τζόσεφσον θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα και θα σπούδαζε σε σχολή νομικής με πλήρη υποτροφία. Η μητέρα της, Μάρσι Τζόσεφσον, μίλησε κατά την ακροαματική διαδικασία λέγοντας για την κόρη της: «Τα όνειρά της ήταν όνειρά μου, ο θάνατός της, θάνατός μου. Κλείνω τα μάτια μου και νιώθω όσα πέρασε στα χέρια του». 

Ο Ρόουλαντ επέμενε ως το τέλος πως ήταν αθώος, αλλά ο δικαστής Κλίφτον Νιούμαν δεν πείστηκε λέγοντας: «Προφανώς έδωσε μία εκπληκτική μάχη εναντίον σας και άφησε αρκετά ίχνη, ώστε οι ένορκοι να μπορούν να διαπιστώσουν όσα διαπράξατε». 

Οι ειδικοί εντόπισαν το αίμα της Τζόσεφσον στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του και σε ένα μαχαίρι με δύο λεπίδες - το φονικό όπλο. Το αίμα της βρέθηκε ακόμη σε εξοπλισμό καθαρισμού, στα σκουπίδια πίσω από το σπίτι της συντρόφου του δράστη, καθώς και σε μία κάλτσα και μία μπαντάνα που του ανήκε. Το DNA που βρέθηκε στα νύχια του, ταίριαζε με το γενετικό υλικό της, ενώ DNA και των δύο εντοπίστηκε σε γάντια. 

Σε βίντεο που προβλήθηκε κατά την δίκη, ο Ρόουλαντ φαίνεται να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την χρεωστική κάρτα του θύματός του και να πουλήσει το κινητό της τηλέφωνο μετά την εξαφάνισή της Τζόσεφσον. 

Τα ψηφιακά ίχνη από τα κινητά τους έδειξαν πως η Τζόσεφσον και ο Ρόουλαν ταξίδευαν μαζί για περίπου 20 λεπτά πριν απενεργοποιηθεί το κινητό της. Το τηλέφωνό του έμεινε ανοικτό ως το Νιου Ζάιον, τον τόπο καταγωγής και διαμονής του, όπου βρέθηκε και το πτώμα της φοιτήτριας. 

Ο Ρόουλαντ δεν κατέθεσε και οι δικηγόροι του δεν κάλεσαν κανέναν μάρτυρα, αλλά υποστήριξαν ότι παρότι η Τζόφεσον φαινόταν να έχει παλέψει με τον πελάτη τους, εκείνος δεν έφερε DNA του θύματος πάνω στο σώμα του, ούτε είχε πληγές από καβγά όταν συνελήφθη. 

Η στυγερή δολοφονία της Τζόσεφσον αποτέλεσε αφορμή για αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας των εφαρμογών τύπου Uber. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η υποχρέωση των οδηγών που συνεργάζονται με τέτοιες πλατφόρμες να τοποθετούν ορατές πινακίδες στο μπροστινό τμήμα των αυτοκινήτων τους. Παράλληλα θεσμοθετήθηκαν ποινές για όσους προσποιούνται τους οδηγούς τέτοιων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ