ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Αυτή η πόλη ίσως έκανε παγκόσμιο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας

Αυτή η πόλη ίσως έκανε παγκόσμιο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας Facebook Twitter
0

H Ahvaz, μια πόλη 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων στην περιοχή της νοτιοδυτικής ερήμου του Ιράν, φαίνεται πως κατέκτησε την πρωτιά για την υψηλότερη θερμοκρασία του Ιράν, αλλά και ένα ρεκόρ θερμοκρασίας Ιουνίου σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ασία. Σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις και εκτιμήσεις ίσως κατέκτησε και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μια μέτρηση θερμοκρασίας 53,7 βαθμούς Κελσίου, ή 128,7 βαθμούς Φαρενάιτ, αναφέρθηκε αρχικά στην Ahvaz από μετεωρολόγο στο MeteoFrance.

Αυτή η πόλη ίσως έκανε παγκόσμιο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας Facebook Twitter

Ο Etienne Kapikian δημοσίευσε ένα tweet λέγοντας ότι το επίπεδο θερμότητας ήταν ένα "νέο απόλυτο εθνικό ιστορικό θερμότητας" και ότι ήταν η πιο υψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ τον Ιούνιο στην ηπειρωτική Ασία.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε μια ακόμη μέτρηση που ανέβασε τη θερμοκρασία στους 129,2 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ ο μετρητής που υπολογίζει και την υγρασία έδωσε θερμοκρασία 142.

Η Κοιλάδα του Θανάτου που θεωρείται το θερμότερο μέρος στη Γη κατέχει επισήμως το ρεκόρ θερμοκρασίας που είναι 56,7°C και κατεγράφη στις 10 Ιουλίου 1913 στο πάρκο Γκρινλαντ. Το προηγούμενο ρεκόρ των 58°C που είχε σημειωθεί στην ιταλική βάση Ελ Αζίζια στη Λιβύη το 1922 κρίθηκε ως ανακριβές από διεθνή ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας. Ωστόσο και σύγχρονες εκτιμήσεις από μετεωρολόγους αμφισβητούν την εγκυρότητα του ρεκόρ στην κοιλάδα στις πολιτείες Καλιφόρνια και Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς είναι μέτρηση που έγινε πριν από έναν περίπου αιώνα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει πιο λεπτομερης εξέταση των θερμοκρασιών που κατέγραψαν οι σταθμοί για να διαπιστωθεί αν η πόλη αυτή κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ.

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ