Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Πέντε χρόνια θα διαρκέσουν οι διαδικασίες του Brexit

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Πέντε χρόνια θα διαρκέσουν οι διαδικασίες του Brexit Facebook Twitter
0

Θα χρειαστούν πέντε χρόνια προκειμένου η Βρετανία να διαπραγματευθεί στο σύνολό της την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί για τα δύο χρόνια που συχνά αναφέρονται, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

 

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα γίνει. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει το Άρθρο 50. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι δυνατόν να υπάρχει παράλληλα διαπραγμάτευση για την έξοδο και για τη νέα συμφωνία ή όχι», δήλωσε ο Σέλινγκ σε συνέδριο στη Βιένη. «Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

 

Η βρετανική κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα φαίνεται να αυτοσχεδιάζει στην πολιτική της για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

«Κανείς δεν ήταν έτοιμος. Είμαστε σε μια κατάσταση αυτοσχεδιασμού», δήλωσε ο Σαπέν σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την κεκαλυμμένη απειλή του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ να χρησιμοποιήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ως έναν τρόπο επιρροής στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

 

«Όλα αυτά δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η βρετανική κυβέρνηση ενώπιον μιας κατάστασης που κάποιοι εξ αυτών δεν ήθελαν», δήλωσε ο Σαπέν.

 

Η Γαλλία θα επιθυμούσε μεγαλύτερη σαφήνεια και θα ήθελε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο υπουργός.

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ