Αυστρία: Υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση για την αντισυνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυστρία: Υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση για την αντισυνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας η πρώτη αίτηση για τον έλεγχο της αντισυνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σχεδόν 500 από τις 600 διαδικασίες σε σχέση με τους κανονισμούς Covid 19 έχουν ήδη διευθετηθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο ενώ εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου δήλωσε ότι οι μεμονωμένες αυτές αιτήσεις για την αναθεώρηση του νόμου θα ανατεθούν σε έναν από τους δικαστές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε δεκάδες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ενάγων είχε δίκιο. Μεταξύ άλλων εκκρεμούν και οι αποφάσεις για το lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Η απαίτηση εμβολιασμού θα ελέγχεται από τα μέσα Μαρτίου με τυχαία δείγματα, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων κυκλοφορίας.

Οι παραβάσεις υπόκεινται σε κυρώσεις έως 600 ευρώ με συνοπτική διαδικασία και έως 3.600 τελική, ενώ ο νόμος θα ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκουρμέ εστιατόρια αλλάζουν το μενού και σβήνουν τα φώτα για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση

Διεθνή / Γκουρμέ εστιατόρια αλλάζουν το μενού και σβήνουν τα φώτα για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση

Το υψηλό κόστος ενέργειας επηρεάζει ακόμα και μενού εστιατορίων με πολλά αστέρια. Κάποια κάνουν την πολυτέλεια ακόμα πιο ακριβή, άλλοι σεφ αντιστέκονται στις αυξήσεις.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ