Αυστρία: Ο βιαστής και αιμομίκτης Γιόζεφ Φριτσλ ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση, στα 89 του χρόνια

Αυστρία: Ο βιαστής και αιμομίκτης Γιόζεφ Φριτσλ ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση, στα 89 του χρόνια Facebook Twitter
Ο διαβόητος Γιόζεφ Φριτσλ / Φωτογραφία: EPA
0

Αυστριακό δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το αν ο πλέον διαβόητος εν ζωή εγκληματίας της χώρας, ο 89χρονος βιαστής και αιμομίκτης Γιόζεφ Φριτσλ, μπορεί να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή, από την ψυχιατρική μονάδα όπου κρατείται μέχρι σήμερα, ανέφερε η δικηγόρος του.

Η μεταφορά του θα άνοιγε τον δρόμο για την αποφυλάκισή του υπό όρους και η δικηγόρος Άστριντ Βάγκνερ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να υποβάλει αυτό το αίτημα αμέσως μετά. Ο Φριτσλ, που πλέον έχει αλλάξει το όνομά του, βίαζε την κόρη του και την κράτησε αιχμάλωτη σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια. Απέκτησε επτά παιδιά μαζί της. «Η δικαστική επιτροπή αποφάσισε να εκδώσει γραπτή απόφαση» είπε η Βάγκνερ στους δημοσιογράφους μετά την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στη φυλακή όπου κρατείται ο Φριτσλ. Στους δικαστές παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία για την ψυχική και σωματική κατάστασή του. Η δικηγόρος είπε ότι είναι πιθανόν το δικαστήριο να εγκρίνει τη μεταφορά του αλλά η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Η υπόθεση του Φριτσλ προκάλεσε σοκ παγκοσμίως όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, το 2008. Ο 89χρονος κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα για «διανοητικά διαταραγμένους» μετά την καταδίκη του, το 2009, για αιμομιξία, βιασμό, υποδούλωση, εξαναγκασμό και δολοφονία εξ αμελείας του νεογέννητου γιου του, σε ένα μπουντρούμι που κατασκεύασε κρυφά κάτω από το σπίτι του. Δικαστήριο στην ίδια πόλη, το Κρεμς αν ντερ Ντόναου, κοντά στη Βιέννη, αποφάσισε τον Ιανουάριο υπέρ της μεταφοράς του σε κανονική φυλακή, όμως ανώτερο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση τον Μάρτιο, κρίνοντας ότι δεν είχε διαπιστωθεί ξεκάθαρα ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια υπό όρους αποφυλάκιση. Διέταξε το πρώτο δικαστήριο να αποκτήσει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης του Φριτσλ και της καταλληλότητας της μεταφοράς του. Αυτές οι αποδείξεις επρόκειτο να παρουσιαστούν σήμερα.

Ο Φριτσλ είχε καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση σε ψυχιατρική μονάδα τον Μάρτιο του 2009. Με βάση εκείνη την απόφαση, η κατάστασή του έπρεπε να επανεκτιμηθεί έπειτα από 15 χρόνια. Η δικηγόρος του είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία του και το γεγονός ότι πάσχει από αρχές άνοιας, δεν αποτελεί πλέον απειλή. Ο ίδιος έχει επίσης εκφράσει τη βαθύτατη λύπη του για όσα έχει κάνει, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM