ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αυστρία: Δικαστήριο έκρινε ότι βουλευτής είχε δικαίωμα να αποκαλέσει «κ******» άνδρα που της έστελνε χυδαία μηνύματα

Αυστρία: Δικαστήριο έκρινε ότι βουλευτής είχε δικαίωμα να αποκαλέσει «κ******» άνδρα που της έστελνε χυδαία μηνύματα Facebook Twitter
Η Ζίγκριντ Μάουρερ, δίπλα στον επικεφαλής των Πρασίνων, Βέρνερ Κόγκλερ (Πηγή φωτό EPA)
0

Δικαστήριο στην Αυστρία αποφάσισε ότι η Ζίγκριντ Μάουρερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, είχε το δικαίωμα να βρίσει έναν άνδρα που της είχε στείλει χυδαία μηνύματα.

Τον Μάιο του 2018 ο ιδιοκτήτης καταστήματος έστειλε βουλευτή αισχρά μηνύματα, σεξουαλικού περιεχομένου. Εκείνη πέρασε στην αντεπίθεση, στην ιδιωτική συνομιλία, αποκαλώντας τον «κ******». Έπειτα από αυτό, ο άνδρας έκανε μήνυση στη Μάουρερ, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια της ισοδυναμούσαν με συκοφαντία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δικαστήριο στη Βιέννη έκρινε ότι ο τρόπος με τον οποίο ο άνδρας «βίασε λεκτικά» την Μάουρερ δικαιολογεί το γεγονός ότι εξοργίστηκε και τον αποκάλεσε «κ******».

«Δεδομένης της διαστροφής των σχολίων του, η αγανάκτησή της, που συνεχίστηκε για δύο ημέρες, είναι αποδεκτή», ανέφερε η απόφαση. «Το πρωτοδικείο επίσης κατέληξε ότι είναι υπεύθυνος για τα χυδαία μηνύματα», δήλωσε η Μάουρερ και εξέφρασε την ελπίδα ότι τώρα θα κλείσει η υπόθεση και θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο της Βιέννης, μετά τη μήνυση που της έχει κάνει ο άνδρας για δυσφήμηση.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM