Αυστραλία: Υπέκυψε στα τραύματά της η πέντε μηνών Μία μετά το ατύχημα που προκάλεσε η αιφνίδια επίθεση κίσσας

Αυστραλία: Υπέκυψε στα τραύματά της η πέντε μηνών Μία μετά το ατύχημα που προκάλεσε η αιφνίδια επίθεση κίσσας Facebook Twitter
Pixabay
0

Συντετριμμένες οι θείες ενός μωρού περιγράφουν την τραγωδία των γονιών της πέντε μηνών Μία, που πέθανε όταν η μητέρα της προσπάθησε να την προστατέψει όταν της επιτέθηκε κίσσα σε πάρκο στην Αυστραλία.

Η Μία βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας της όταν μια κίσσα έπεσε με δύναμη πάνω τους στο πάρκο του Μπρίσμπεϊν την Κυριακή.

Η πέντε μηνών Μία τραυματίστηκε σοβαρά όταν η μητέρα της έπεσε στην προσπάθειά της να αποφύγει το πουλί. Ωστόσο, η Μία δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Οι συγγενείς ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας της Μία και να δώσουν χρόνο στη μητέρα της, Σιμόν και τον πατέρα της Τζέικομπ προκειμένου να διαχειριστούν την τραγική απώλειά τους.

«Η άφιξη της Μία ολοκλήρωσε τη ζωή του Τζέικομπ και της Σιμόν. Την έβγαζαν συνεχώς βόλτα, την πλημμύριζαν με αγάπη», έγραψαν μέλη της οικογένειας.

Είπαν ότι το ατύχημα που ξεκίνησε από την επίθεση του πουλιού, στο πάρκο Glindemann στο Holland Park West, καταρράκωσε την οικογένεια και την τοπική κοινότητα.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα βασανιστήρια που περνούν ο Τζέικομπ και η Σιμόν. Μια ζωή που σταμάτησε τόσο σύντομα, πολύ νωρίτερα από ό, τι περίμενε κανείς. Η Μία ήταν και θα είναι για πάντα το φως της ζωής του Τζέικομπ και της Σιμόν».

Οι Κέιτ, Σόφη, Κλαούντια και Στεφ που ξεκίνησαν τον έρανο, όλες αδελφές των γονιών της Μία, είπαν ότι ο Τζέικομπ και η Σιμόν δεν ζήτησαν τίποτα παρά μόνο να απαλλαγούν από το βάρος των εξόδων της κηδείας.

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 70.000 δολάρια.

Ο δήμαρχος του Μπρίσμπεϊν, Λόρδος Άντριαν Σρίνερ, διέταξε έρευνα για τη διαχείριση του συμβουλίου για τα πτηνά στο πάρκο, μετά από αναφορές ότι ένας άλλος πολίτης είχε κάνει επίσημη αναφορά για ένα υπερβολικά επιθετικό πουλί στην ίδια τοποθεσία.

Η έρευνα περιλαμβάνει μια ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι υπάλληλοι του συμβουλίου διαχειρίζονται τις καταγγελίες.

«Οι άνθρωποι είναι η προτεραιότητά μας εδώ. Φυσικά προστατεύουμε τα αυτοφυή ζώα μας, αλλά η προστασία των ανθρώπων είναι πιο σημαντική», ανέφερε την Τρίτη.

«Πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς για να βγαίνουμε έξω να περπατήσουμε και να κάνουμε δραστηριότητες στα προάστια μας όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των έξι έως οκτώ εβδομάδων, που είναι η περίοδος που χτίζονται οι φωλιές».

Είπε ότι το συμβούλιο έχει τοποθετήσει σχεδόν 300 νέες προειδοποιητικές πινακίδες τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά τραγικό δυστύχημα και η καρδιά μας είναι δίπλα στην οικογένεια» είπε ο δήμαρχος.

Ο Sean Dooley από το BirdLife Australia δήλωσε στο ABC ότι ενώ μόνο οι αρσενικές κίσσες κάνουν τέτοιου τύπου αιφνίδιες επιθέσεις, και από αυτές μόλις το 10%, «οι συνέπειες, ειδικά όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τις γνώσεις (για να τις αντιμετωπίζουν), μπορεί να είναι πραγματικά τρομακτικές και καταστροφικές».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που «πάγωσε» τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM