Αυστραλία: Υπέκυψε στα τραύματά της η πέντε μηνών Μία μετά το ατύχημα που προκάλεσε η αιφνίδια επίθεση κίσσας

Αυστραλία: Υπέκυψε στα τραύματά της η πέντε μηνών Μία μετά το ατύχημα που προκάλεσε η αιφνίδια επίθεση κίσσας Facebook Twitter
Pixabay
0

Συντετριμμένες οι θείες ενός μωρού περιγράφουν την τραγωδία των γονιών της πέντε μηνών Μία, που πέθανε όταν η μητέρα της προσπάθησε να την προστατέψει όταν της επιτέθηκε κίσσα σε πάρκο στην Αυστραλία.

Η Μία βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας της όταν μια κίσσα έπεσε με δύναμη πάνω τους στο πάρκο του Μπρίσμπεϊν την Κυριακή.

Η πέντε μηνών Μία τραυματίστηκε σοβαρά όταν η μητέρα της έπεσε στην προσπάθειά της να αποφύγει το πουλί. Ωστόσο, η Μία δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Οι συγγενείς ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας της Μία και να δώσουν χρόνο στη μητέρα της, Σιμόν και τον πατέρα της Τζέικομπ προκειμένου να διαχειριστούν την τραγική απώλειά τους.

«Η άφιξη της Μία ολοκλήρωσε τη ζωή του Τζέικομπ και της Σιμόν. Την έβγαζαν συνεχώς βόλτα, την πλημμύριζαν με αγάπη», έγραψαν μέλη της οικογένειας.

Είπαν ότι το ατύχημα που ξεκίνησε από την επίθεση του πουλιού, στο πάρκο Glindemann στο Holland Park West, καταρράκωσε την οικογένεια και την τοπική κοινότητα.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα βασανιστήρια που περνούν ο Τζέικομπ και η Σιμόν. Μια ζωή που σταμάτησε τόσο σύντομα, πολύ νωρίτερα από ό, τι περίμενε κανείς. Η Μία ήταν και θα είναι για πάντα το φως της ζωής του Τζέικομπ και της Σιμόν».

Οι Κέιτ, Σόφη, Κλαούντια και Στεφ που ξεκίνησαν τον έρανο, όλες αδελφές των γονιών της Μία, είπαν ότι ο Τζέικομπ και η Σιμόν δεν ζήτησαν τίποτα παρά μόνο να απαλλαγούν από το βάρος των εξόδων της κηδείας.

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 70.000 δολάρια.

Ο δήμαρχος του Μπρίσμπεϊν, Λόρδος Άντριαν Σρίνερ, διέταξε έρευνα για τη διαχείριση του συμβουλίου για τα πτηνά στο πάρκο, μετά από αναφορές ότι ένας άλλος πολίτης είχε κάνει επίσημη αναφορά για ένα υπερβολικά επιθετικό πουλί στην ίδια τοποθεσία.

Η έρευνα περιλαμβάνει μια ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι υπάλληλοι του συμβουλίου διαχειρίζονται τις καταγγελίες.

«Οι άνθρωποι είναι η προτεραιότητά μας εδώ. Φυσικά προστατεύουμε τα αυτοφυή ζώα μας, αλλά η προστασία των ανθρώπων είναι πιο σημαντική», ανέφερε την Τρίτη.

«Πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς για να βγαίνουμε έξω να περπατήσουμε και να κάνουμε δραστηριότητες στα προάστια μας όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των έξι έως οκτώ εβδομάδων, που είναι η περίοδος που χτίζονται οι φωλιές».

Είπε ότι το συμβούλιο έχει τοποθετήσει σχεδόν 300 νέες προειδοποιητικές πινακίδες τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά τραγικό δυστύχημα και η καρδιά μας είναι δίπλα στην οικογένεια» είπε ο δήμαρχος.

Ο Sean Dooley από το BirdLife Australia δήλωσε στο ABC ότι ενώ μόνο οι αρσενικές κίσσες κάνουν τέτοιου τύπου αιφνίδιες επιθέσεις, και από αυτές μόλις το 10%, «οι συνέπειες, ειδικά όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τις γνώσεις (για να τις αντιμετωπίζουν), μπορεί να είναι πραγματικά τρομακτικές και καταστροφικές».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM