Αυστραλία: Οι πλημμύρες έβγαλαν τους κροκόδειλους στους δρόμους

Αυστραλία: Οι πλημμύρες έβγαλαν τους κροκόδειλους στους δρόμους Facebook Twitter
0

Ο στρατός της Αυστραλίας αναπτύχθηκε σε πολλές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών, ενώ κροκόδειλοι θεάθηκαν σε δρόμους που πλέον έχουν καλυφθεί από το νερό.

Στρατιωτικοί ανέπτυξαν έτσι αμφίβια οχήματα για να διασώσουν κατοίκους με φακούς στα χέρια που είχαν βρει καταφύγιο στις οροφές των σπιτιών τους, καθώς τμήματα της Πολιτείας Κουίνσλαντ μοιάζουν σαν να τα χτύπησε κατακλυσμός.

Ο τροπικός βορράς της αχανούς ηπείρου είναι μάλλον συνηθισμένος στις βροχές των μουσώνων αυτή την περίοδο του χρόνου. Αλλά οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν πολύ ανώτερες του μέσου όρου, ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Τάουνσβιλ.

Οι αρχές αναγκάστηκαν χθες Κυριακή να ανοίξουν τους υδατοφράκτες, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Townsville Bulletin, θαλάσσιοι κροκόδειλοι θεάθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Αυτού του είδους οι βροχές «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε είκοσι χρόνια, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας προειδοποίησε χθες Κυριακή εναντίον του κινδύνου νέων βροχοπτώσεων, ανεμοστρόβιλων και σφοδρών ανέμων τις προσεχείς ημέρες. Περίπου 20.000 κατοικίες υπάρχει ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν εάν οι κατακρημνίσεις συνεχιστούν, τόνισε η υπηρεσία. Σχολεία και δικαστήρια δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα σύστημα μουσώνα που κινείται πολύ αργά βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ και, σε ορισμένες περιοχές, η βροχόπτωση αναμένεται να φτάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, πριν υπάρξει κάποια βελτίωση.

Στην περιοχή σημειώνεται βροχόπτωση 2.000 χιλιοστών κάθε χρόνο, αλλά ορισμένες πόλεις ενδέχεται να δουν αυτό το όριο να ξεπερνιέται μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα.

Η Αυστραλία βίωσε εξάλλου φέτος τον πιο θερμό Ιανουάριο που έχει καταγραφεί ποτέ, κάτι που επιδείνωσε την ξηρασία στην ενδοχώρα και στο ανατολικό της τμήμα και υπήρξε ένας από τους παράγοντες που πολλαπλασίασαν τις δασικές πυρκαγιές.

Οι καύσωνες δεν είναι σπάνιοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νοτίου ημισφαιρίου, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν πως η κλιματική αλλαγή προκαλεί άνοδο των θερμοκρασιών τόσο στη γη όσο και στη θάλασσα, κάτι που επιτείνει τον κίνδυνο υπερβολικά θερμών ημερών καθώς και πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM