Αυστραλία: Όχι πια επιθέσεις καρχαριών, αλλά μόνο «αρνητικές συναντήσεις»

Australians want to rebrand shark attacks as ‘negative encounters.’ Survivors don’t necessarily agree. Facebook Twitter
pixabay
0

Στην Αυστραλία οι αρχές φαίνεται ότι θέλουν να υιοθετήσουν πιο ήπιες ορολογίες για τις επιθέσεις καρχαριών, όπως για παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «αρνητικές συναντήσεις».

Οι επιζώντες από επιθέσεις καρχαριών ωστόσο δεν συμφωνούν με αυτό.

Σύμφωνα με την Washington  Post, ορισμένοι Αυστραλοί αξιωματούχοι επέλεξαν να μην χρησιμοποιούν πια τη λέξη «επίθεση» ως γενική περιγραφή όλων των αλληλεπιδράσεων μεταξύ καρχαριών και ανθρώπων. Αντ 'αυτού, τα αποκαλούν «περιστατικά», «δαγκώματα» ή, ακόμα και «αρνητικές συναντήσεις».

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας άρχισε επίσης να χαρακτηρίζει αυτό που κάποτε ονόμαζε «επιθέσεις» ως «περιστατικά» ή «αλληλεπιδράσεις». Και οι ερευνητές πάντως λένε ότι οι εν λόγω αλλαγές έχουν καθυστερήσει πολύ. Εδώ και χρόνια, υποστηρίζουν, ότι η χρήση της λέξης «επίθεσης» για να περιγράψει κάθε περιστατικό είναι ανακριβής και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικές αντιδράσεις που δεν στηρίζονται στην επιστήμη.

Στο Κουίνσλαντ, ο ιστότοπος SharkSmart της πολιτείας συμβουλεύει για τους τρόπους μείωσης του κινδύνου «αρνητικής συνάντησης με καρχαρία». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ