Αυστραλία: Η Google απειλεί να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης, αν αναγκαστεί να πληρώσει τα Μέσα για περιεχόμενο

Αυστραλία: Η Google απειλεί να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης, αν αναγκαστεί να πληρώσει τα Μέσα για περιεχόμενο Facebook Twitter
EPA
0

Η Google απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησής της στην Αυστραλία, αν η κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάξει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και το οποίο προβλέπει ότι ο κολοσσός του Διαδικτύου θα πρέπει να αποζημιώνει τα μέσα για το περιεχόμενό τους που χρησιμοποιεί.


Η αυστραλιανή κυβέρνηση καταρτίζει έναν περιοριστικό κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος έχει στόχο να ορίσει τις σχέσεις μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, και των μεγάλων ομίλων που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο, όπως το Facebook και η Google, οι οποίοι κερδίζουν μεγάλα ποσά από διαφημίσεις.


Το νομοσχέδιο αυτό, ένα από τα πιο αυστηρά παγκοσμίως, προβλέπει την επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους παραβάτες και έχει στόχο κυρίως τη μηχανή αναζήτησης του Google και το news feed του Facebook.


Όμως η γενική διευθύντρια της Google στην Αυστραλία, η Μελ Σίλβα, δήλωσε σήμερα ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν το νομοσχέδιο να περάσει ως έχει στην οποία περίπτωση η εταιρεία της θα αναγκαστεί να αναστείλει τη μηχανή αναζήτησής της στη χώρα.


«Αν αυτή η εκδοχή του κώδικα ψηφιστεί σε νόμο, δεν θα μας αφήσει άλλη πραγματική επιλογή από το να αναστείλουμε το Google Search στην Αυστραλία‘, εξήγησε η Σίλβα.


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον απάντησε στην απειλή αυτή: «Η Αυστραλία είναι αυτή που αποφασίζει τους κανόνες για το τι επιτρέπεται στην Αυστραλία. Το κοινοβούλιό μας αποφασίζει». «Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σε αυτό το πλαίσιο στην Αυστραλία είναι καλοδεχούμενοι. Όμως δεν υποκύπτουμε στις απειλές», υπογράμμισε ο Σκοτ.


Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την πρωτοβουλία της Αυστραλίας σε μια περίοδο που τα μέσα ενημέρωσης υποφέρουν μπροστά στο διαδίκτυο, με τις μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και το Facebook να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος από τα διαφημιστικά έσοδα.


Η κρίση του Τύπου επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού. Στην Αυστραλία δεκάδες εφημερίδες έχουν κλείσει και εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν απολυθεί.

Με πληροφορίες από AFP/Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM