Μια γυναίκα στην Αυστραλία πέθανε την ώρα που συμμετείχε σε διαγωνισμό για την ταχύτερη κατανάλωση ενός τοπικού γλυκίσματος.

 

Η 60χρονη έχασε τη ζωή της στη διάρκεια της συμμετοχής της σε διαγωνισμό για το ποιος θα φάει τα περισσότερα γλυκά lamington, ένα τοπικό γλύκισμα που μοιάζει με κέικ σοκολάτας με τριμμένη καρύδα.

 

Αυστραλία: Γυναίκα πέθανε σε διαγωνισμό κατανάλωσης φαγητού - Πνίγηκε με κέικ σοκολάτας

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γυναίκα φέρεται να κατέρρευσε στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης που πραγματοποιούταν σε ξενοδοχείο στο Χέρβεϊ Μπέι του Κουίνσλαντ με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Ημέρας της Αυστραλίας.

 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η 60χρονη είχε μόλις βάλει στο στόμα της ένα από τα κέικ όταν φάνηκε να δυσκολεύεται. Η γυναίκα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου, αλλά αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο.

 

 

Το Ξενοδοχείο Beach House δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους φίλους της γυναίκας, η οποία δεν κατονομάστηκε. Η διεύθυνσή του ευχαρίστησε την υπηρεσία ασθενοφόρων για την «άμεση και επαγγελματική της απάντηση την ώρα που εξελισσόταν το τραγικό αυτό περιστατικό».

 

 

Οι διαγωνισμοί κατανάλωσης τροφίμων, στους οποίους κερδίζει ο πιο γρήγορος, είναι πολύ δημοφιλείς στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας της Αυστραλίας, μιας εθνικής γιορτής για την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων στην Αυστραλία.

 

Οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν κάποιο έπαθλο για τη μεγαλύτερη κατανάλωση ποσοτήτων κέικ, πίτας, χοτ ντογκ ή άλλων τροφίμων σε προκαθορισμένο χρόνο.

 

Με πληροφορίες από BBC, AFP