Αυστραλία: Φάλαινες μπαίνουν για πρώτη φορά σε ποτάμι κροκοδείλων

Αυστραλία: Φάλαινες μπαίνουν για πρώτη φορά σε ποτάμι κροκοδείλων Facebook Twitter
Αυστραλία: Φάλαινες μπαίνουν για πρώτη φορά σε ποτάμι κροκοδείλων
0

Αυστραλοί αξιωματούχοι θα επιχειρούσουν να καθοδηγήσουν μια φάλαινα εκτός της περιοχής των κροκοδείλων στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

Η φάλαινα χάθηκε και κατέληξε 30 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα, σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους.

Η συγκεκριμένη φάλαινα Humpback μαζί με άλλες φάλαινες, αυτή την εποχή μεταναστεύουν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους «πήραν λάθος στροφή», όπως εκτιμούν οι οι ειδικοί.

Αρχικά στον ποταμό μπήκαν και άλλες φάλαινες αλλά δύο από αυτές κατάφεραν αργότερα να κολυμπήσουν εκτός του ποταμού. Τουλάχιστον μία έχει μείνει στην περιοχή.

Είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση φάλαινας που βρέθηκε σε περιοχές κροκοδείλων μέχρι τώρα στην ενδοχώρα της Αυστραλίας.

Δεδομένου του εκτιμώμενου μήκους των 16μέτρων της, η φάλαινα θεωρείται απίθανο να ενοχληθεί από τους κροκόδειλους. Ωστόσο, αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να κλιμακωθεί, εάν η φάλαινα εγκλωβιστεί στα ρηχά νερά, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Οι φάλαινες εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στον ποταμό East Alligator από κωπηλάτες στο Εθνικό Πάρκο Kakadu, το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αυστραλίας.

Το θέαμα των ζώων να κολυμπούν στα ρηχά λασπωμένα νερά του ποταμού εξέπληξε τους κατοίκους.

«Είναι κάτι που δεν έχει καταγραφεί ποτέ πριν, όχι μόνο στη Βόρεια Επικράτεια, αλλά σε ολόκληρη την Αυστραλία. Είναι πραγματικά, πολύ ασυνήθιστο», δήλωσε η Carole Palmer, επιστήμονας θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Λόγω του σκοτεινού, λασπωμένου νερού του ποταμού, ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια αν υπάρχουν περισσότερες από μία φάλαινες, που χρειάζονταν βοήθεια, πρόσθεσε.

Η κ. Palmer είπε ότι οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακόμα τον λόγο που «αυτές οι φάλαινες πήραν λάθος στροφή» από τη βόρεια ακτή της χώρας.

Πιστεύεται όμως, ότι ενώ κατευθύνονταν νότια προς την Ανταρκτική, κατά λάθος μπήκαν σε μια εκβολή, που τις πήγε πιο μέσα στο εσωτερικό του ποταμού.

Οι φάλαινες μεταναστεύουν στα θερμότερα νερά της Αυστραλίας κατά την άνοιξη για να γεννήσουν πριν επιστρέψουν στην Ανταρκτική.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και το ποτάμι γεμίζει με κροκόδειλους του αλμυρού νερού, δεν θεωρούν πιθανή μία αντιπαράθεση με τις φάλαινες. Εάν όμως, η συγκεκριμένη φάλαινα παγιδευτεί στα ρηχά νερά, θα αποτελεί εύκολη λεία για αυτούς, δήλωσε η κ. Palmer στο ABC.

Αυστραλία: Φάλαινες μπαίνουν για πρώτη φορά σε ποτάμι κροκοδείλων Facebook Twitter
(NT GOVERNMENT)

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ