Δικαστήριο στην Αυστραλία αποφάσισε ότι ένα κοριτσάκι δύο ετών που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη μπορεί να μείνει με την οικογένειά του στην Αυστραλία, παρότι ο πατέρας της έχει καταδικαστεί για παιδεραστία.

 

Το Οικογενειακό Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας αποφάσισε ότι υπάρχει χαμηλός κίνδυνος βλάβης για την Pipah, αν μείνει στο σπίτι του βιολογικού πατέρα της David Farnell - αλλά υψηλός κίνδυνος αν επιστρέψει στην πατρίδα της.

 

Η Pipah ήταν ένα από τα δίδυμα που γεννήθηκαν από την Pattaramon Chanbua το 2014 στο πλαίσιο μιας παρένθετης μητρότητας, μετά από συμφωνία με τον Farnell και τη σύντροφό του Wenty Lee.

 

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν έγινε ευρέως γνωστό ότι  το άλλο δίδυμο, η Gammy, δεν υιοθετήθηκε από το ζευγάρι ,επειδή ανακάλυψε ότι πάσχει από σύνδρομο Down.

 

Η παρένθετη μητέρα προσπάθησε στη συνέχεια να πάρει πίσω την Pipah, όταν έμαθε ότι ο Farnell ήταν ένας καταδικασμένος για παιδοφιλικά εγκλήματα.

 

Παρά το γεγονός αυτό ο δικαστής Stephen Thackray αποφάσισε στο 272- σελίδων σκεπτικό του  ότι το δίχρονο κοριτσάκι θα πρέπει να μείνει στον πατέρα του, παρότι το αδελφάκι του στην Ταιλάνδη είχε μια καλή ζωή.

 

Σημείωσε, επίσης, δεν υπήρχε «καμία απόδειξη» υποτροπής του Farnell μετά την αποφυλάκιση του το 1999.

 

Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην Ταϊλάνδη στην απαγόρευση της χρήσης παρένθετων μαμάδων από αλλοδαπούς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr