Αυστραλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Ντέμπι- Τεράστια η καταστροφή από την καταιγίδα

Αυστραλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Ντέμπι- Τεράστια η καταστροφή από την καταιγίδα Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Αυστραλίας εντόπισαν μία τρίτη σορό μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι και των σφοδρών πλημμυρών που σάρωσαν τις ανατολικές ακτές της χώρας, καθώς τα νερά ξεκίνησαν να υποχωρούν.


Η λεγόμενη «ζώνη καταστροφής» με τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον κυκλώνα, ήταν τελικά μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν και κάλυψε μία περιοχή περίπου 1000 χιλιομέτρων, από τα νησιά της πολιτείας του Κουίνσλαντ μέχρι τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.


Η σορός του 77χρονου Νέλσον Ρέμπελ, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών του κυκλώνα Ντέμπι στους τρεις. Οι αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα, που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι επίσης στην πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Αυστραλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Ντέμπι- Τεράστια η καταστροφή από την καταιγίδα Facebook Twitter


Η πρωθυπουργός της πολιτείας, Αναστάσια Πάλαστζουκ, δήλωσε ότι η καταστροφή που προκάλεσε η καταιγίδα είναι τεράστια. «Θα μας πάρει μήνες να επισκευάσουμε τις ζημιές», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή. Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα επιβραδύνουν το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 2% το πρώτο τρίμηνο.


Το Λίσμορ, στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Πολιτείας ανέφεραν ότι το ύψος του νερού ανήλθε σε 3 μέτρα. Φωτογραφίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη δείχνουν τοπικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης να έχουν πλημμυρίσει.

Αυστραλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Ντέμπι- Τεράστια η καταστροφή από την καταιγίδα Facebook Twitter


Ο δήμαρχος Ισαάκ Σμιθ, κάνοντας μία εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί, μίλησε για «εμπόλεμη ζώνη».


Η στάθμη των υδάτων σε κάποια μεγάλα ποτάμια τα οποία υπερχείλισαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις άρχισε να υποχωρεί, σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετεωρολογίας της Αυστραλίας.


Ωστόσο, οι εντολές εκκένωσης παραμένουν σε ισχύ για έναν αριθμό πόλεων και χωριών στα βόρεια της πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM