Απαραίτητη κρίθηκε η αυστηροποίηση του lockdown στη Βικτόρια της Αυστραλίας, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

 

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε 671 νέα κρούσματα και 7 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες. Πλέον, υπάρχουν 6.322 «ενεργές» περιπτώσεις, ενώ 385 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 38 από τους οποίους σε ΜΕΘ.

 

Όμως, είναι τα 760 κρούσματα «μυστήριο», όπως τα χαρακτήρισε ο Άντριους γιατί δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης, που οδήγησαν τις αρχές να κηρύξουν «κατάσταση καταστροφής»- που δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην αστυνομία- και να ανακοινώσουν lockdown επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει ότι αυστηροποιούνται οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να βγει κάποιος από το σπίτι του.

 

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής πλέον δεν θα μπορούν να πάνε για ψώνια σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων από το σπίτι τους. Επίσης, μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να βγαίνει για ψώνια κάθε ημέρα. Ακόμη, επιτρέπεται μία ώρα άσκησης, αλλά επίσης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σπίτι, ενώ θα μπορούν να είναι μαζί έως δύο άτομα.

 

Παράλληλα, για την περιοχή της μητροπολιτικής Μελβούρνης θα ισχύσει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να αναζητήσει ή να προσφέρει ιατρική βοήθεια, ή για να πάει στη δουλειά του. Τέλος, οι μαθητές ξεκινούν ξανά εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα και θα ισχύουν για έξι εβδομάδες.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr