Αθώος για την Αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις

Αθώος για την Αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις Facebook Twitter
1

Δεν εντοπίζει, τελικά, τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εκ μέρους του μητροπολίτη Μόρφου, η Αστυνομία, σε σχέση με τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του.

Ως εκ τούτου είναι αμφίβολο, αν θα διωχθεί ποινικά. Σημειώνεται ότι με αυτή την εισήγηση πήγε ο φάκελος της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία, ο οποίος τώρα μελετάται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

O Μητροπολίτης κλήθηκε τελευταίος και έδωσε γραπτή κατάθεση για τα όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του και προκάλεσε σάλο.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε ο φάκελος, ο οποίος την περασμένη βδομάδα διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, με το εύρημα πως δεν εντοπίζονται ποινικά αδικήματα.

Το... σκεπτικό της Αστυνομίας και ο Άγιος Πορφύριος

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο συμπέρασμα της Αστυνομίας, συνεκτιμήθηκαν οι επεξηγήσεις που έδωσε ο Μητροπολίτης, λέγοντας ότι οι αναφορές του δεν έγιναν στην κύρια ομιλία του, αλλά αφού του υποβλήθηκε σχετική ερώτηση.

Φέρεται επίσης να ανέφερε ότι, δεν είπε κάτι άλλο, παρά μόνο αυτό που λέει ο Άγιος Πορφύριος.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Γενικός Εισαγγελέας θα μελετήσει όλο το υλικό που υπάρχει στον ανακριτικό φάκελο και θα αποφασίσει για τις οδηγίες που θα δώσει σχετικά με τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει με τους ανακριτές ή να διαφωνήσει ή και να αποφασίσει κάτι άλλο.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Προηγήθηκε καταγγελία από τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, ο οποίος ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».

Με πληροφορίες από philenews.com 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Φέρεται επίσης να ανέφερε ότι, δεν είπε κάτι άλλο, παρά μόνο αυτό που λέει ο Άγιος Πορφύριος. Πηγή: www.lifo.grΕ, αφού τα είπε ο Αγιος Πορφύριος, ποιοι είμαστε εμείς που θα μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό... Μας αποστόμωσε...Με όλα αυτά θυμήθηκα ένα εξόχως ντανταϊστικό χάπενιγκ που έκανε πριν λίγα χρόνια μια ομάδα εμπνευσμένων Ολλανδών (νομίζω) ακτιβιστών: Πήρε μια Βίβλο, την έντυσε με πράσινο κάλυμμα (το χρώμα του Ισλάμ) και άρχισε να διαβάζει στους περαστικούς προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια της, ομοφοβικά, σεξιστικά, μισαλλόδοξα, τα οποία -πολύ σωστά- οι Δυτικές χριστιανικές κοινωνίες έχουν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό να αγνοούν. Σχεδόν όλοι οι περαστικοί έφριξαν, θεώρησαν ότι αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του ισλαμικού φανατισμού και ζήτησαν να ληφθούν αμέσως μέτρα κατά οποιουδήποτε ιεροκήρυκα θα τολμούσε να τα κηρύξει δημοσίως... Φυσικά, έπεσαν από τα σύννεφα όταν τους έδειξαν την πραγματική πηγή και συνειδητοποίησαν ότι όλες ανεξαιρέτως οι θρησκείες χρειάζονται ένα γερό ξετίναγμα των ιερών κειμένων τους εάν θέλουν να επιβιώσουν στην εποχή της δημοκρατικής νεωτερικότητας.