Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία: Πρίγκιπες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας έξω απ' το παλάτι

Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία: Πρίγκιπες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας έξω απ' το παλάτι Facebook Twitter
0

Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν 11 πρίγκιπες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε βασιλικό ανάκτορο του Ριάντ για μια σπάνια για τα δεδομένα της χώρας διαμαρτυρία εναντίον των μέτρων λιτότητας που περιλαμβάνουν την αναστολή της πληρωμής των λογαριασμών τους κοινής ωφέλειας, μετέδωσαν σήμερα τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν απάντησαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν την πληροφορία.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν την μείωση των επιδοτήσεων, έχει επιβάλει φόρο προστιθέμενης αξίας και έχει αφαιρέσει τα προνόμια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, η οποία έχει προκαλέσει έλλειμμα στον προϋπολογισμό που εκτιμάται στα 195 δισ ριάλ για το 2018.

Η διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα sabq.org ανέφερε ότι οι πρίγκιπες συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό βασιλικό ανάκτορο Κασρ α-Χοκμ, ζητώντας την ακύρωση ενός βασιλικού διατάγματος το οποίο καταργούσε τις κρατικές πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος και νερού για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν επίσης αποζημίωση για την θανατική ποινή που εκδόθηκε εις βάρος ενός συγγενή τους, ανέφερε η Sabq.org.

Τον περασμένο χρόνο, οι αρχές της χώρας συνέλαβαν δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρώην και νυν υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ριάντ, στο πλαίσιο επιχείρισης πάταξης της διαφθοράς, η οποία έχει ενισχύσει την εξουσία του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM