Αρκούδα επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου ξεναγό πάρκου στην Μοντάνα

Αρκούδα επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου οδηγό πάρκου στην Μοντάνα Facebook Twitter
Pixabay
0

Θύμα επίθεσης από αρκούδα έπεσε ένας ξεναγός στην επαρχία της Μοντάνα έξω από το εθνικό πάρκο Yellowstone.

Μία αρσενική αρκούδα, βάρους άνω των 190 κιλών, επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου τον ξεναγό, θεωρώντας ότι εκείνος «διεκδίκησε» την τροφή της, το πτώμα μίας άλκης. Ο 40χρονος Charles «Carl» Mock, ο οποίος ζούσε στην κοινότητα, που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου του West Yellowstone, υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο, δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

Η επίθεση έγινε ενώ εκείνος ψάρευε μόνος του σε μια δασική περιοχή κατά μήκος του ποταμού Madison, αρκετά μίλια βόρεια του West Yellowstone, εξήγησε εκπρόσωπος του σερίφη. Η αρσενική, καφέ αρκούδα που ανήκει στο «είδος» της Βόρειας Αμερικής, αργότερα θανατώθηκε από εργαζόμενους που διερευνούσαν την επίθεση.

Ο Mock, που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, είχε καταφέρει να καλέσει ασθενοφόρο μετά την επίθεση και εντοπίστηκε μετά από αναζήτηση περίπου 50 λεπτών από τις αρχές. Μεταφέρθηκε με όχημα χιονιού σε ασθενοφόρο, πριν διακομισθεί σε νοσοκομείο στην πόλη του Idaho Falls, όπου και κατέληξε. Ο Mock ήταν ξεναγός στο Backcountry Adventure και αγαπημένος οδηγός για τους επισκέπτες του Yellowstone.


Στα ρούχα του βρέθηκαν κατάλοιπα από ειδικό απωθητικό για αρκούδες, αλλά οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσει την ώρα της επίθεσης. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν το ζώο και η αρκούδα σωριάστηκε νεκρή, περίπου 20 μέτρα από το σημείο που πυροβολήθηκε.

Αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι είναι σίγουροι πως η αρκούδα που θανατώθηκε ήταν αυτή, που επιτέθηκε στον 40χρονο. Συνολικά, η περιοχή Yellowstone της Μοντάνα, του Αϊντάχο και του Ουαϊόμινγκ φιλοξενεί περισσότερες από 700 αρκούδες.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιες αλλά έχουν αυξηθεί καθώς ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων αυξάνεται και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται σε αγροτικές περιοχές κοντά στο βιότοπο των ζώων. Από το 2010 έως σήμερα, αρκούδες στην περιοχή του Yellowstone έχουν σκοτώσει οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 40χρονου οδηγού. Τρεις εξ αυτών εξέπνευσαν μέσα στο πάρκο.

Η αμέσως προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση είχε σημειωθεί το 2018, όταν ένας οδηγός και ο πελάτης του δέχτηκαν επίθεση στο Ουαϊόμινγκ και ο οδηγός σκοτώθηκε. Το συγκεκριμένο είδος της αρκούδας προστατεύεται από τις ομοσπονδιακές αρχές, καθώς βρίσκεται στα απειλούμενα είδη από το 1975.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM